Spor
  • 10.1.2015 22:42

Madrid yara sardı

La Liga’nın 18. hafta mücadelesinde Real Madrid, Espanyol’u 3-0’lık skorla devirdi. Fabio Coentrao’nun kırmızı kart gördüğü maçta ev sahibine galibiyeti getiren goller James Rodriguez, Gareth Bale ve Nacho Fernandez’den geldi.

Sergio Ramos’un dinlendirildiği maçta Marcelo da sırtındaki ağrıları nedeniyle şans bulamazken, Dani Carvajal ise cezası nedeniyle takım arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Karşılaşmaya umut verici başlayan Espanyol dakikalar ilerledikçe Real Madrid’in gücüne boyun eğdi ve ev sahibi ekip çok üstün bir performans sergilememesine rağmen soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

MADRID FAZLA ZORLAMADAN

İlk tehlikeli hücum henüz ilk dakika içerisinde Espanyol’dan geldi. Sağ kanattan gelişen hücumda Caicedo ceza sahasına girdikten sonra topu sağına aldı ve uygun bir şut açısı yakaladı fakat vuruşunda top yandan auta gitti. 3. dakikada konuk ekip yine geldi. Sergio Garcia ceza sahası önünde topu kontrol ettikten sonra iyi bir açıdan şutunu yolladı, top kaleci Casilas’ta kaldı.

Bu dakikadan sonra oyunun tek hakimi Real Madrid oldu. 9. dakikada Bale’ın sağdan ortaladığı top Benzema’da kalırken Fransız yıldızın çıkardığı pasta James golü yapmak üzereyken Fuentes yatarak müdahale ile şutu önledi. Bu pozisyondan bir dakika sonra James’in kullandığı serbest atışta ceza sahasına gönderilen topu savunma uzaklaştıramazken Benzema topa gelişine müthiş vurdu, top sağ direkte patladı.

Dakikalar 12’yi gösterirken Real Madrid, kendine has bir hücum sonucunda golü buldu. Bale’ın muhteşem uzun pasında ceza sahasına soldan hareketlenen Ronaldo tek topta James’e müthiş bir pas çıkardı, Kolombiyalı yıldız bekletmeden vurdu ve golünü yaparak takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

28. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha attı. Isco’nun düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta topun başına geçen Gareth Bale çok sert bir şut attı, direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Real Madrid 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

33’te Alvaro Arbeloa’nın sağ kanattan ceza sahasına doldurduğu topa Ronaldo kafayı vurmak üzereyken Colotto topu uzaklaştırmayı başardı. 44’te James’in ceza sahasına doldurduğu topu Ronaldo göğsüyle düzelttikten sonra kaleye göndermek üzereyken Fuentes araya girdi ve pozisyonu bozdu.

İlk yarı Real Madrid’in 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

KIRMIZI KARTA RAĞMEN

Karşılaşmanın ikinci yarısında Real Madrid’in 10 kişi kalmasıyla Espanyol umutlandı fakat konuk ekip bunu avantaja çeviremedi.

49. dakikada Espanyol tehlikeli geldi. Arbilla’nın pasında Sergio Garcia ceza sahası sol çaprazında uygun bir şut açısı yakaladı fakat kötü vurunca top farklı şekilde auta gitti.

Dakikalar 53’ü gösterirken Bernabeu’yu kızdıran karar geldi. Coentrao ve Canas aynı topa hareketlenip birbirlerine tehlikeli bir şekilde müdahale ettiler, hakem Coentrao’yu direkt kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Ancelotti bu kararın ardından Nacho’yu oyuna alırken, Arbeloa’yı sol kanada çekti. Real Madrid daha dengeli bir futbol oynamaya başladı ve kontarataklara ağırlık verdi.

Arbeloa’nın getirdiği topta Ronaldo topu ceza sahası önünde kontrol ettikten sonra yerden sert bir şut çıkardı, top az farkla yandan auta gitti. 61’de Real Madrid kontratağa şimşek gibi çıkarken Benzema’nın pasında Ronaldo ceza sahası sağ çaprazında topu kontrol ettti fakat vurmakta gecikince Fuentes vücudunu siper ederek mutlak bir golü önledi.

66’da sağ kanattan kullanılan Real Madrid köşe atışına Varane ceza sahası içinde iyi yükselerek kafayı vurdu, top üstten auta gitti. 72’de Isco’nun müthiş pasında savunma arkasına sarkan Bale kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra topu boştaki Ronaldo’ya atmak yerine şut tercihi yaptı, top yandan auta gitti.

RONALDO’NUN SERİSİ BİTTİ

76. dakikada ev sahibini rahatlatan gol geldi. Isco’nun pasında Arbeloa soldan ceza sahasına güzel bir orta kesti, arka direkte topu kontrol eden Nacho sol ayağıyla sert bir şut atarak kaleciyi avladı ve skoru 3-0 yaptı.

Kalan bölümde başka gol olmayınca Real Madrid sahadan 3-0’lık zaferle ayrıldı ve Barcelona – Atletico Madrid maçı öncesinde Katalan deviyle puan farkını yeniden dörde yükseltti.

Bu maçın ardından Cristiano Ronaldo’nun Bernabeu’daki lig maçlarında üst üste gol atma serisi 17 maçta kaldı. Espanyol’un rakibine karşı galibiyet hasreti ise 16 maça yükseldi.

Goal

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER