Dünya
  • 27.3.2020 12:56

Mafya sokağa çıkma yasağı ilan etti!.. Sokağa çıkanı vururuz

Brezilya'da Devlet Başkanının ciddiye almadığı koronavirüsü Mafya ciddiye aldı.. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler Koronavirüs salgınına karşı sokacağa çıkma yasağı ilan etti:
Mafya üyeleri sokağa çıkanın ya vurulacağını veya en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi.

Brazil now world's number one destination for Peruvian Cocaine ...

Dünya bu olayı konuşuyor! Mafya örgütü o ülkede sokağa çıkma yasağı ilan etti

Koronavirüs ile ilgili tepki çeken çıkışlarda bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun salgına yönelik politikalarını beğenmeyen bazı mafya ve çeteler, halkı tehdit etti. Ülkenin en tehlikeli noktalarında biri olan Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler, illegal şekilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Rio's drug war - Photos - The Big Picture - Boston.com

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler, koronavirüs salgını ile mücadeleyi lehlerine çevirerek halkı tehdit etti.

Hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan etmemesine rağmen silahlı grupların gecekondu mahallelerinde yaşayanlara "akşam 8'den sonra evlerinden çıkmamaları" yönünde talimat veren mesajlar attığı ortaya çıktı.

How Brazil's militias wield terror to seize power from drug gangs

G1 adlı yerel medya portalının haberine göre Rio das Pedras, Muzema and Tijuquinha bölgelerinde yaşayanlar sosyal medya üzerinden tehdit edildi.

Söz konusu mesajlarda, "Rio das Pedras, Muzema and Tijuquinha sakinlerinin dikkatine. Saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu dakikadan sonra sokakta görülenlere uyarılara uyma dersi verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Brazil's crowded prisons feed gangs, violence — AP Images Spotlight

Ülkede salgın büyüyor

Brezilya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 11 kişi yaşamını yitirdi.

From the Archives: Releasing Inmates Early Has a Costly Human Toll ...

Böylece söz konusu virüsün yol açtığı ölümlerin sayısı 57'ye çıktı. Ülkedeki vaka sayısı ise 2 bin 433'e ulaştı.

Brezilya'nın ve Güney Amerika'nın en büyük kenti olarak bilinen ve salgından en çok etkilenen Sao Paulo'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e çıktı.

Ülkede salgının en çok görüldüğü Rio de Janeiro ve Sao Paulo eyaletlerinde 18 Mart'ta acil durum ilan edilmişti.

Devlet Başkanı virüsü ciddiye almıyor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki göstererek, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 13:06

İLGİLİ HABERLER