Yaşam
  • 25.1.2007 16:52

19 YIL SONRA OĞLUNUN KENDİSİNDEN OLMADIĞINI ÖĞRENDİ!..

Eskişehir’de bir doktor, hayat sigortasından para almak için kendisini zehirleyerek öldürmeye çalıştığı iddiasıyla davacı olduğu eşinin 19 yıl önce dünyaya getirdiği çocuğun, DNA testi sonucu kendisinden olmadığını öğrendi.
      3. Aile Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında Zübeyde Hanım Kadın Doğum
      ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli uzman doktor İrfan Dikdere (49) hazır bulunurken, duruşmaya eşi Ayşe Dikdere (40) katılmadı. Babalık testi için Aile Mahkemesi’ne müracaat eden Dr. İrfan Dikdere’nin Adli Tıp Kurumunda yaptırılan DNA testi sonucu mahkemede okundu. Adli Tıp Kurumunda yaptırılan DNA testi sonucuna göre, 19 yaşındaki Yiğit Dikdere’nin babasının Dr. İrfan Dikdere olmadığı ortaya çıktı. Hakim, Ayşe Dikdere’nin avukatının DNA testi sonucuna itiraz etmesi üzerine Adli Tıp Kurumundan detaylı bilgi verilmesi için duruşmayı erteledi. Dr. İrfan Dikdere, duruşma çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, DNA testi sonucunun duruşmada okunduğunu ve Yiğit’in babası olmadığının ortaya çıktığını belirterek, karşı tarafın itirazı üzerine detaylı rapor talebi doğrultusunda duruşmanın ertelendiğini söyledi.
     
     OLAY
      Dr. İrfan Dikdere, piyasaya olan borçlarını hayat sigortasından alacağı parayla ödemek için kendisini 3 yıl önce zehirleyerek öldürmek istediğini öne sürdüğü eşi Ayşe Dikdere’ye geçen yıl boşanma teklifinde bulunmuş, olumsuz cevap alınca bu yıl savcılığa müracaat etmiş ve dava açılmıştı.
      İki çocuk annesi Ayşe Dikdere, eşi Dr. İrfan Dikdere’yi kasten öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlamıştı.
      Bu arada, baba Dr. İrfan Dikdere, 19 yaşındaki oğlu Yiğit’in kendi oğlu olmadığını iddia ederek, Aile Mahkemesi’ne babalık testi için müracaat etmişti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER