Yaşam
  • 31.3.2010 00:14

2 AY SONRA ORDUDAN AYRILACAKTI AMA!..

Hakkari'de üç asker mayına basarak şehit oldu. Şehitlerin memleketleri Kayseri, Kırıkkale ve Elazığ'a kara haber tez ulaştı.. Geride gözü yaşlı eş, anne-baba ve yetim evlatlar kaldı..

Kiminin bebeği oldu, kimisinin eşi hamileydi. 2 ay sonra sivil hayata dönecekti ama olmadı..

2 AY SONRA ORDUDAN AYRILACAKTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Fatih Aydoğdu'nun 2 ay önce izne geldiği, ailesine 2 ay sonra ordudan ayrılacağını söylediği öğrenildi.

Yeni Mahalle Millet Caddesi 173. Sokak'taki evlerinde taziyeleri kabul eden anne Serpil Aydoğdu (60), oğlu Fatih Aydoğdu'yla (30) 15 gün önce telefonda görüştüğünü, oğlunun kendisine dağa çıkacaklarını söylediğini belirtti.

Sinir krizi geçiren Serpil Aydoğdu ile şehidin kardeşi Harun Aydoğdu'ya evin yakınında hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğlunun 2 ay önce birliğinden izinli olarak kendilerini ziyarete geldiğini belirten baba Hilmi Aydoğdu, kendisine ''Baba, az bir süre kaldı. 2 ay sonra ordudan ayrılıp sivil hayata döneceğim'' dediğini söyledi.

BAŞKA ANALAR BABALAR AĞLAMASIN

Oğlunun şehit düştüğü haberinin Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve mahalle muhtarı tarafından verildiğini kaydeden Aydoğdu, ''Vatan sağ olsun, başka babalar ağlamasın, bitirin artık bunu, oğlum 2 ay önce izne geldi, 10-15 gün önce telefonla görüştük, dağa çıkacaklarını söyledi, ondan sonra bir daha görüşmedim, bitirin artık bunu, başka babalar, anneler ağlamasın, bitirin ne olur'' diyerek ağladı.

VALİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, kuran okunmasının ardından baba Hilmi Aydoğdu'ya sarılarak başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Güner, baba Aydoğdu'nun ağlaması üzerine dayanamayarak gözyaşı döktü.

Bu arada, şehidin evine gelen Kırıkkale Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, baba Hilmi Aydoğdu'na sarılarak başsağlığı diledi. Şaşmaz, sinir krizi geçiren anne Serpil Aydoğdu'yu teskin etmeye çalıştı.

Aileye, Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Evren, İl Müftüsü Osman Şarklı da taziye ziyaretinde bulundu.

Öte yandan, Kırıkkale Belediyesince şehidin baba evinin önünde taziye çadırı kurulduğu, eve 2 adet Türk bayrağı asıldığı gözlendi.

EŞİ BİLECİK'TE BİR HASTANEDE TEKNİSYEN

Şehit Fatih Aydoğdu'nun evli olduğu, 5 yaşında kızı bulunduğu, 8 yıllık eşi Ümran Aydoğdu'nun (28) Bilecik Gölpınar Devlet Hastanesinde acil servis teknisyeni olarak görev yaptığı için bu kentte ikamet ettiği öğrenildi.

Şehidin cenazesinin Hakkari'den hava yoluyla Ankara'ya getirileceği, buradan Kırıkkale Devlet Hastanesine gönderileceği, yarın Çarşı Camisi'nde öğlen vakti düzenlenecek törenin ardından Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verileceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:12

İLGİLİ HABERLER