Yaşam
  • 14.12.2006 10:22

ABD'Lİ FİRMADAN HEM HAMBURGER HEM JİMNASTİK!..

ABD’nin önde gelen hamburger firmalarından biri, çocuklar için sunduğu menüye jimnastik ekledi.
      "Festfud" zinciri sahibi şirket, lokantalarının 7’sinde "R Jim" adını verdiği yeni uygulamayı hayata geçirdi. Lokantalarda, 4-12 yaş grubu çocuklar için jimnastik yapabilecekleri bölümler ayrıldı. Çocukları oburluğa alıştırmak ve şişmanlatmakla suçlanan şirket, jimnastik bölümüne video karşısında binilecek kondisyon bisikletleri, engelli koşu ve aerobik parkurları koydu.
      Şirket sözcüsü, AFP muhabirine, "R Jim’lerimizle en genç müşterilerimize egzersiz ve oyun fırsatını da sunuyoruz. Aldıkları kalorileri böylece daha hızlı yakacaklar" dedi.
      Jimnastik bölümleri, şirketin ABD’deki 5500 şubesinde oyun alanlarının yerini alacak.
      Yale üniversitesine bağlı Şişmanlık ve Beslenme Merkezi’nden Kelly Brownell ise bu uygulamanın "göz boyamaktan" başka bir şey olmadığını, şirketin böyle bir uygulamaya girerek "kendi cilasını parlatmaya çalıştığını" söyledi.
      Brownell, "Çocuğun bu mini jimnastik kulüplerinde yakabileceği kalori miktarı, aldığının yanında devede kulak kalır" dedi ve çocuğun sadece bir kutu şekerli içecekten aldığı 200 kaloriyi harcamak için en az 3 saat egzersiz yapması gerekeceğini anlattı.
      Amerikan istatistiklerine göre, 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 18,8’i aşırı şişman. Bu rakam, beş yıl önce yüzde 14 idi. Hareketsizlik ve hazır gıdalar, aşırı kiloların önde gelen nedenleri olarak gösteriliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:32

İLGİLİ HABERLER