Yaşam
  • 4.4.2010 18:46

ACUN FETHULLAHÇI MI?

“Allahın sevgili kuluyum” diyebilir misiniz?

Tabii ki diyemem, benim başıma gelen talihsiz olaylar dünyada çok az insanın başına gelmiştir. Ama ben dünyayı imtihan yeri olarak düşünüyorum. Maddi olanakları iyi olan bir insanın yapması gerekenler var, ben de genellikle gizli bir şekilde elimden geldiğince yapıyorum. Yardıma ihtiyacı olanların yanındayım her zaman. Aslında biraz göstermek de lazım, ki örnek olalım. Tabii kapasitesiz insanlar bunu reklam şeklinde algılayabilir.

İnançlı bir insan olduğunuzu biliyoruz, AKP hükümetinin de biraz katkısı var mı?

Yok canım. Hükümetle buluştuğum hiçbir nokta yok ki. Başbakan’la karşılaşıyoruz arada,
sarılıyoruz, öpüşüyoruz, sohbet ediyoruz. Çok severim kendisini. Ama o kadar...

Fethullahçı olduğunuz söyleniyor...

Ak Parti’yle bir alakam var mı? Yok!.. Fethullah Hoca’yla var mı? Sıfır!.. Hani hakikaten alakam olur, Fethullah Hoca sevdiğim bir insandır, arada görüyorumdur, bunu açık açık söylerim.

Değil misiniz yani?

Hayatımda Fethullah Hoca’yı bir kere bile görmedim, hiçbir zaman da yakınlığım olmadı. İçki içmiyorum, sigara kullanmıyorum, oruç tutuyorum ya oradan ona bağlıyorlar. Namaza gidiyorum; “Acun Fethullahçı...” Ne alaka... Ama her görüşe saygı duyarım, o ayrı. Korkum ne biliyor musun? Şimdi buradan alıp keser, süsler, değiştirir, kendi haberi gibi basar adamın biri, hep başıma gelen şey... Bir daha bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Gerçekten!..

Katıl bize dediler mi?

Hayır, uzaktan yakından alakam yok.

Olabilir mi ileride?

Düşünmüyorum. Ama o cemaatten tanıdığım insanlar var gayet de düzgün insanlar. Kimseyi yargılamak haddime değil, yeter ki insan olsun. Elimden geldiğince dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum, dine yakın insanlara sıcak bakmam da normal. Fethullahçılar değil yani, dindar insanları kastediyorum.

HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:03

İLGİLİ HABERLER