Yaşam
  • 30.11.2018 00:18

Acun Ilıcalı-Şeyma Subaşı boşanması Meclis'te

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Meclis'te yaptığı konuşmada, Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'nın boşanmasıyla ilgili olarak, "Medyatik kişilerin boşanmalarının, günlük diziler gibi gösterildiğini, tazminatların, detayların "ballandıra ballandıra sunuluyor. Kötü örnek oluyor. Bununla ilgili RTÜK'e gerekli uyarıyı yaptık. Buna izin verilmemeli." dedi.

CHP, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin yurt ve  pansiyonlardaki barınma sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün  görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Aladağ'da bir kız öğrenci yurdunda  çıkan yangında 11'i kız öğrenci, 12 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden iki  yıl geçtiğini anımsattı. Sümer, öğrencilerin ailelerinin bugün Meclise gelerek  hak, hukuk ve adalet istediğini belirtti.

Yangından sonra delillerin karartılması uğruna Aladağ'daki yurdun bir  gecede yıkıldığını ifade eden Sümer, yangından sonra yönetmeliğe uygun olmayan  kaç yurdun denetlendiğini, uygun koşulları taşımadığı için kaç yurdun  kapatıldığını sorarak, "Etkin bir denetim yok ve çocuklarımızın kıymeti yok."  dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, mevcut teftiş sistemiyle  yurtların, okulların, özel okulların denetlenmesinin mümkün olmadığını savundu.  Koncuk, teftiş için kadroların bulunduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığının bu  kişileri çalıştırmak yerine boş oturan kişiler durumuna düşürdüğünü öne sürdü.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kredi Yurtlar Kurumuna  büyük görev düştüğünü vurgulayarak, hiçbir öğrencinin açıkta kalmaması, gerekirse  kiralama yaparak öğrencilere barınma imkanı sağlanması gerektiğini söyledi.

Medyatik kişilerin boşanmalarının, günlük diziler gibi gösterildiğini,  tazminatların, detayların "ballandıra ballandıra" sunulduğunu belirten Aycan,  "Kötü örnek oluyor. Bununla ilgili RTÜK'e gerekli uyarıyı yaptık. Buna izin  verilmemeli. Boşanma bir haktır ama kötü bir haktır, reklamı yapılacak tarafı  yoktur." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Aladağ'daki yurt yangınına  ilişkin davada tek bir tutuklunun bulunmadığını ve çocukların ölümüne neden olan  yetkililerin terfi almaya devam ettiğini öne sürdü.

"SADECE PROVOKATÖRLÜK YAPMIŞ OLURSUNUZ"

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti iktidara  geldiğinden bu yana en fazla üzerinde durdukları konuların başında eğitimin  geldiğini dile getirdi.

Mesten, iktidara geldiklerinde yaklaşık bin 400 olan yurt sayısının  bugün 5 bini geçtiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Hadiselerden her zaman ders alıp bunların üzerine titizlikle giden  bir iktidarız. Eğer CHP acılar, kan üzerinden siyaset yapmak istemiyorsa, olumlu  siyaset yapın, varsa tespitiniz bize bildirin, hangi kurum, yurtta eksiklik varsa  biz de iktidar olarak üzerine gidelim. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi  bir yurtla ya da özel yurtla ilgili tespitiniz olursa biz de sizin kadar üzerine  gidelim, cezalandırılması, kapatılması ne gerekiyorsa yapalım. Kan, acı üzerinden  siyaset yaparsanız sadece provokatörlük yapmış olursunuz."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, "Böyle bir anlayışı Allah  kahretsin..." sözlerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, birleşime ara verdi, arada da iki parti  milletvekilleri arasında tartışma sürdü.

Konuşmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Ayrıca HDP'nin Dilovası'ndaki sanayi tesislerine ilişkin grup önerisi  de reddedildi.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2018 00:13

İLGİLİ HABERLER