Yaşam
  • 31.12.2005 15:30

ANKARA'DA YILIN SKANDALI!.. HANGİ ÜNLÜ SİYASETÇİLER TELE KIZ SİPARİŞİ VERDİ?

Ankara polisi, "Suna" diye tanınan bar sahibi S.N.'ye operasyon düzenledi. S.N.'nin defterinde, hangi müşteriye hangi kadının pazarlandığının not edildiği görüldü. Defterde bazı siyasetçi ve belediye başkanlarının adının geçtiği iddia edildi... Bir siyasinin gecceliği 750 YTL'den iki telekız siparişi verdiği öne sürüldü.

Ankara'da kod ismi 'Suna' olan Saliha N. adlı patroniçeye operasyon düzenleyen polis, kendi el yazısıyla kaleme aldığı ajandayı ele geçirdi. Ajandada bazı siyasetçi isimleri var.

Başkent'te, "Suna" adıyla tanınan ve aynı zamanda bar işleten Saliha N. adlı patroniçeye operasyon düzenleyen polis, Suna'nın kendi el yazısıyla kaleme aldığı ajandayı da ele geçirdi. Ajandada, patroniçenin 2 yıl içinde hangi müşterisine hangi kızı sunduğu, karşılığında ne kadar ücret aldığı ve buluşma adreslerinin yazıldığının duyulması Ankara'da panik yarattı. Patroniçenin, müşteri portföyünde yer alan yaklaşık 230 kişilik isim ve telefon listesi de polisi hayrete düşürdü. Polis yetkilileri, defterde çok sayıda siyasetçi, milletvekili, belediye başkanı ve üst düzey bürokratların isimleri, telefonları, hangi tarihte hangi kızı istediği, kızların hangi adreste teslim edildiği ve alınan ücret bilgilerinin yazılı olduğunu belirtti. Emniyet'ten alınan bilgiye göre, defterde, tanınmış bir siyasetçinin gecceliği 750 milyon liradan aynı anda iki telekız sipariş verdiği iddia ediliyor. Tanınmış politikacının ismi, telefonu ve kızların teslim yerinin ajandada yazılı olduğu belirtiliyor.

ŞİKÂYET ÜZERİNE

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonu yaklaşık 3 ay önce bir telekızın, "Beni tehdit ederek zorla çalıştırdılar. Paralarıma el koydular" diye şikayet etmesi üzerine başlattı. Polis, bu sürede telefonları dinledi, şebekeyi gizlice takip edip kameraya aldı. Patroniçeninevi olmayan kızları kendi tuttuğu evlerde barındırdığı belirlendi. Kızların genellikle 5 yıldızlı otellerde kalan varlıklı müşterilere gönderildiği de saptandı. Yaklaşık 3 aylık gizli takibin ardından polis patroniçe Suna ile birlikte, kardeşi İbrahim N., Mehmet D. ve 5 kadını gözaltına aldı. Polis, Patroniçe Suna'nın müşteri bulduğu öne sürülen 15 kızın ifadesine başvurdu. Polis, kadınların para karşılığında satıldığının delili olarak Suna'nın ajandasının bir kopyasını dosyasına koydu ve savcılığa sevk etti. Suçüstü savcılığınca sorgulanan "Patroniçe" Suna ile yanında çalışan iki kişi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Patroniçe Suna'yı tutukladı, diğer iki kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:20

İLGİLİ HABERLER