Yaşam
  • 1.3.2011 08:01

ANNE İNTİHAR ETTİ BABA EVİ YAKIP GİTTİ!..

Diyarbakır'da işsizlik ve çaresizlik bir aileyi felakete sürükledi. Çocuklarına kahvaltılık veremediği için eşiyle tartışan 4 çocuk annesi kadın intihar etti. 
Eşinin ölümü sonrası öfkesini kontrol edemeyen işsiz koca evi ateşe verip evi terk etti. Çiftin 4 çocuğuna 7 çocuklu amcaları sahip çıkarken, çalışamadığı için evi geçirdirmekte zorlanan amca yetkililerden yardım istedi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde yoksulluk bir ailenin evine ateş düşürdü. Yeniköy Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu Mehmet ve Yüksel Demir çifti geçim sıkıntısı nedeniyle anlaşmazlık yaşamaya başladı. Son olarak çocukların kahvaltıda peynir istemesi üzerine 10 yıllık çift kavga etti. Tartışma sonrası evdeki ruhsatsız av tüfeğini alan 4 çocuk annesi Yüksel Demir (25) intihar etti.

Polis genç kadının eşi tarafından öldürülmüş olma ihtimaline karşı Mehmet Demir'i (30) gözaltına aldı. Cinayet ve Asayiş Büro ekiplerince ifadesi alınan 4 çocuk babası Demir, "Tartıştıktan sonra bahçeye çıktım o esnada eşim kendini vurdu. Ambulans gelene kadar hayatını kaybetti" dedi.

Polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra eşinin mezarına gitmek yerine eve dönen Mehmet Demir, müstakil evi ateşe verdikten sonra uzaklaştı. Yangını fark eden çevre sakinleri itfaiye ve polise haber verdi. İtfaiye kısa sürede yangını kontrol altına alırken evde bulunan 1 çocuk komşuların yardımıyla kurtarılırken, 3 çocuk ise annelerinin cenazesi için mezarlıkta bekledikleri için faciadan kurtuldu. Baba Mehmet Demir ise ortadan kayboldu.

ÇOCUKLARA AMCA SAHİP ÇIKTI

Annesiz ve evsiz kalan Melek (7), Mücella (5), Besra (4) ve 6 aylık Şehmus'a sakat olan 7 çocuklu amcaları Salih Demir sahip çıktı. Eşini kaybeden kardeşi Mehmet'in psikolojisi bozulduğu için çocuklarına bakmadığını ifade eden Salih Demir, "Ben 10 ay önce bir kavgaya karıştığım için silahla yaralandım. Yerimden kalkamadığım için iş yapamıyorum. 9 olan nüfusum annem ve yeğenlerim ile birlikte 14'e çıktı. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Yetkililerin bize yardım eli uzatmasını istiyoruz" diye konuştu.

(haberturk)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER