Yaşam
  • 20.8.2007 08:27

BARIŞ AKARSU'NUN SEVGİLİSİ ORTAYA ÇIKTI

Rock müziğin yaşayan efsanesi Erkin Koray’ın kızı Damla Koray, geçtiğimiz ay Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Barış Akarsu ile büyük bir aşk yaşadıklarını ve evlilik kararı aldıklarını açıkladı. Damla, "Eylülde nişan yapacaktık. Babam görmesin diye geceleri ağlıyorum" dedi.

Kendi doğum günü partisi için Bodrum’a gittiği 29 Haziran gecesi trafik kazası geçirip komaya giren ve 4 Temmuz’da hayata veda eden genç şarkıcı Barış Akarsu’nun ölümü tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Bu kazada yaşamını yitirenler arasında Barış Akarsu ile aynı arabada bulunan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman da vardı. Ve Zeynep Koçak’ın Akarsu’nun sevgilisi olduğuna dair haberler çıkmıştı. Aradan bir ayı aşkın bir süre geçti ve Erkin Koray’ın kızı Damla Koray, Barış Akarsu’nun sevgilisi olduğunu ve eğer o trajik kaza gerçekleşmeseydi Akarsu ile eylül ayında nişanlanacaklarını açıkladı. İşte Damla Koray’ın sürpriz açıklamaları:

Rahmetli Barış Akarsu ile ilk ne zaman ve nerede tanıştınız?

- Barış’la babamla nisan ayında gittiğimiz Ankara konserinde tanıştık.

İlişkiniz nasıl başladı?

- Biz tanıştıktan sonra telefon görüşmelerimiz başladı. Çok güzel bir dostluk yaşıyorduk, bu görüşmelerimiz konserlerle devam etti. Genelde babamla birlikte Barış’ın konserlerine gidiyorduk. Zaman zaman Barış’la oturup, sohbet ediyorduk ve bu böyle devam etti, ilişkimiz ilerledi.

Barış nasıl bir insandı ve neler paylaşıyordunuz?

- Barış olabileceğinin en iyisiydi. Benim onunla ilgili kafamda hiçbir soru işareti kalmamıştır. Kendisini beni sevdiği gibi sevdim, ona inancım ve aşkım hiç bitmeyecek. Bizim hayallerimiz vardı, gerçeklerimiz vardı. Onu kaybettikten sonra hayattan koptum. Ama babam da benim sevdiğim bir insan onu üzmeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Hayata tekrar sarılmaktan başka ne yapabilirim ki...

Trajik kazanın gerçekleştiği o geceyi anlatır mısınız? Galiba siz Barış için düzenlenen doğum günü partisinde yoktunuz?

- Evet, yoktum. Doğum günü partisine ben de davetliydim ama bu tür kalabalık davetleri, gürültüyü ben de babam gibi sevmediğim için katılmadım. Çünkü biz doğum gününü daha sonra kutlayacaktık. Doğum gününden önce İzmir’e gitti. İki gün kaldıktan sonra Bodrum’a geldi. O ve trafik kazasının yaşandığı gece benim de onunla birlikte dünyam bitti. Artık onu geceleri rüyalarımda görüyor ve konuşuyorum. Çok büyük bir acı, bu acıya nasıl dayandığıma ben bile inanamıyorum. Şimdiye kadar konuşmadım çünkü kazada Barış’ın sevgilisi olduğu söylenen Zeynep Koçak da hayatını kaybetmişti. O acı günlerde ortaya çıkıp aşkımızı anlatamazdım. Aşkımızı herkesten sakladım, acımı kendim yaşadım.

Babanızın bu beraberlikten haberi var mıydı?

- Babam benimle arkadaş gibidir ama sert bir insandır. Özellikle Barış konusunda çok anlayışlıydı. Babam da Barış’ı çok sevdi. Bu olaydan babam da etkilendi, onu üzülmesini istemiyorum. Şu an sizinle gizli konuşuyorum ama babamın özellikle benim içimi dökmemi istediğini de biliyorum. Beni görmesin diye geceleri odama girip her gece ağlıyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu kadar zaman geçti ama hálá kendime gelebilmiş değilim. Ben bu durumu, bu acıyı kabul edemiyorum. Barış, hayatıma ’cankurtaran’ gibi girdi ve öylece bırakıp gitti.

Barış’ın ailesiyle tanışmış mıydınız?

- Beni eylül ayında Amasra’ya ailesi ile tanıştırmaya götürecekti. Bu ilişkiyi herkesten gizliyorduk. Ama en kısa sürede verdiğimiz sözleri yerine getirecektik, eylül ayında nişanlanacaktık. Maalesef ben Barış’ın ailesiyle hastanede tanıştım. Ama onun da söz verdiği gibi ben yine eylül ayında Amasra’ya gideceğim.

Babası okula yollamadı

Damla Koray’ı herkes babası Erkin Koray’ın onu okula göndermemesiyle tanıdı. Okullardaki eğitim sistemine karşı olan Koray’ın kızını okula göndermemesi bir dönem tartışma konusu olmuştu. 1983 yılında Kanada’da doğan, okuma yazmayı üç yaşında öğrenen, ardından İngilizce dersleri alan Damla, aslında babası istemese de yedi yaşında okula başladı. Ancak okula başladıktan birkaç ay sonra bitlenince Erkin Koray, "Bu eğitim sistemi adam olmaz" deyip Damla’yı okuldan aldı. Ancak Damla’nın okula gitmemesi tonmaister eğitimi almak isteyince karşısına diploma sorunu çıkardı ve o da liseyi dışardan bitirmek zorunda kaldı. Damla, sanat yaşamında 50. yılını kutlayan babasının eli kolu adeta. Damla, Erkin Koray’ın menajerliğini yapıyor.

Severdim keratayı

Ortaya çıkan bu sürpriz aşkla ilgili Erkin Koray, titrek ve üzüntülü bir ses tonuyla şu kısa açıklamayı yaptı: "Evet Barış’la kızım çok iyi arkadaştılar. Ben de tanıştım Barış’la, severdim keratayı ama olmadı. Bunun cevabını bana değil kızıma sorun."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:43

İLGİLİ HABERLER