Yaşam
  • 28.2.2007 12:46

BİR DAYAK İDDİASI DA BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTANESİ İÇİN

İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü süre içinde görevli hemşirelerden dayak yediğini iddia eden Şadıman Kara, eşiyle birlikte Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Vücudunda dayak izleri ve morluklar olan Şadıman Kara'ya ‘15 gün iş göremez’ raporu verildi.
      Geçen ağustos ayında yaptığı erken doğumla Şehval Naz adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya getiren 24 yaşındaki Şadıman Kara, erken doğumun etkisiyle bunalıma girdi. Şadıman Kara, tedavi için eşi Mustafa Kara tarafından Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 12 Şubat tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Şadıman Kara’nın tedavisine burada devam edildi.
      İddiaya göre, aradan geçen iki hafta boyunca hastanede görevli hemşirelerden dayak yiyen Şadıman Kara, durumu eşine bildirdi. Bunun üzerine hastaneye gelen Mustafa Kara eşinin vücudundaki darp izlerini ve morlukları görünce hastane yetkilileri ile görüştü. Hastane yetkilileri dayak iddialarını kabul etmedi. Bunun üzerine dün eşini hastaneden çıkartan Mustafa Kara, Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne götürerek rapor aldı. Yapılan muayenede vücudunda morluklar ve dayak izleri bulunan Şadıman Kara'ya ‘15 gün iş göremez’ raporu verildi. Kara çifti aldıkları raporla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ve hemşireleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
      Eşinin hastanede görevli hemşireler tarafından günlerce dövüldüğünü iddia eden Mustafa Kara, “Eşimi girdiği bunalımdan kurtarmak için hastaneye yatırdık. Ancak burada sürekli dayak yedi ve daha çok bunalıma girdi. Hastane yetkililerinden ve hemşirelerden davacıyız'' dedi.
      Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı şikayet üzerine soruşturma başlattı.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:25

İLGİLİ HABERLER