Yaşam
  • 24.12.2006 09:30

BU DA CANLI YAYINLA AMELİYAT!..

DİYARBAKIR - Özel Akademi Kulak Burun Boğaz (KBB) Cerrahi Dal Merkezi'nde, ilk kez canlı yayında balon tekniğiyle kronik sinüzit ameliyatı yapıldı.

 2. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Eğitim Toplantısı'nda ilk kez balon tekniği kullanılarak ameliyat yapıldı. Diyarbakır Özel Akademi Kulak Burun Boğaz Cerrahi Dal Merkezi'nde Hacettepe Üniversitesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Öğretmenoğlu başkanlığında yapılan ameliyat, canlı olarak yayınlandı. Ameliyatta burun bölgesine yerleştirilen endoskopik video kameralarla görsel vizyona aktarılırken, çeşitli hastaneler ve çevre illerden gelen KBB uzmanları da ameliyatı izledi.

Hacettepe Üniversitesi KBB Anabilim Dalı Prof Dr. Oğuz Öğretmenoğlu, bölgede ilk kez balon tekniğiyle kronik sinüzit ameliyatı yapıldığını belirterek, "Balon tekniği kullanılarak yapılan ameliyat dünyada son 1 yıldır uygulanan bir metot, bu ameliyat bölgede ilk kez yapıldı.

Ameliyat çok başarılı geçti. Hasta kansız ve tamponsuz bir şekilde ameliyattan sonra evine gidebiliyor. Hasta konforu açısından büyük rahatlık sağlıyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER