Yaşam
  • 15.10.2006 01:12

BÜYÜK BURUNLU GÜZELLER!..

Burunlarını dert etmek yerine onunla barış imzalayan ünlü kadınlar; hayranlık uyandırıyor. Sema Şimşek, Ebru Ürün ve Yonca Ebüzziya 'kusurları'nı çok seviyor!.

Kusursuz bir güzellik için hokka burun, badem gözler ve kiraz dudakların şart olduğu söylense de; gerçek hiç de öyle değil! Pek çok kadın; burunları büyük, kemikli ya da eğri olsa bile yüz ifadeleriyle büyülüyor. Üstelik pek çok kişi de onların 'fındık gibi' bir burunla bu kadar güzel olamayacağını düşünüyor. Tıpkı; manken Sema Şimşek, televizyoncu Yonca Ebüzziya ve model-koreograf Ebru Ürün gibi!

İFADEMİZ BOZULUR

Marie Claire dergisinin ekim sayısına 'büyük' burunlarıyla barışık olduklarını anlatan bu üç ünlü kadın; "Estetik yaptırırsak mutsuz oluruz. Belki burnumuz küçülür ama yüzümüzün anlamı bozulur" görüşünde birleşiyor. Dünya starları arasında kemikli burunlarıyla ölümsüzleşen ve 'kusursuz' güzelleri burun farkıyla geride bırakan isimler arasında ise Barbra Streisand ile 'Sex and the City' dizisinin yıldızı Sarah Jessica Parker başı çekiyor.

En önemli özelliğim

YONCA EBÜZZİYA (Televizyoncu).

"Lise ve üniversite dönemlerimde arkadaşlarım bana hep, 'Neden burnunu yaptırmıyorsun?' diye sorardı. Ne 18 yaşında ne de 48 yaşında, bunu asla düşünmedim. Burnum ailemden kalan genetik bir özelliğim. Genç kızlık dönemimde dergilerde gördüğüm kusursuz güzel yüzlere ben de özeniyordum fakat çok meşguldüm. Konservatuvarda bale eğitimi alıyor, düzenli spor yapıyordum. Aynaya bakıp, burnumu kafaya takacak zamanım yoktu. Fiziksel güzellik çok göreceli bir kavram. Bence önemli olan iç güzelliği ve terbiye. Dünyanın en güzel gözlerine sahip olabilirsiniz fakat boş baktıktan sonra hiçbir değeri kalmaz. O anlamı; birikimlerinizle, yaşadıklarınızla, başarılarınızla tamamlarsınız. Burnum bence beni 'ben' yapan en önemli özellik. Geçmişte ayna karşısına geçip, burnumu kaldırdığım oluyordu. İnanın bana, çok daha vahim bir görüntü çıkıyor ortaya... Bu burnun ifademe kesinlikle çok fazla anlam kattığını düşünüyorum. Üstelik bir kere yaptırdıktan sonra geri dönüşü de yok."

Kompleks yapmadım

EBRU ÜRÜN (Model).

"Ben kendimi her zaman kusurlarımla sevdim. Burnumla ilgili bir kaygım ve kompleksim yok. Görsellikle ilgili bir işim var ve burnum beni çok rahatsız etseydi yaptırabilirdim. Ama bütün özelliğimin kaybolacağını düşündüm. Hem model olmak için güzel olmaya da gerek yok. Estetikli burunlar beni her zaman rahatsız etmiştir çünkü doğal durmuyor. Öyle yapay bir burun yerine, bana özel olan kendi burnumu tercih ederim. Estetiğe karşı değilim, ileride ihtiyaç duyarsam yaptırırım. Ancak bu, asla burnum olamaz!"

Mutsuz olurdum

SEMA ŞİMŞEK (Model).

"Küçüklüğümde sürekli parmağımı emer, bir yandan da işaret parmağımla burnumu ellerdim. Sanırım henüz gelişmekte olan kemiği etkiledim ve burnumun deforme olmasına neden oldum. Genç kızlık döneminde ameliyat olmayı da düşündüm ama o zaman da yaptıracak param yoktu. İyi ki de yokmuş! Belki çok güzel olurdum ama sadece güzel olurdum. İfademin ve yüzümün bir anlamı kalmazdı. Bu burunla yaptığım moda çekimlerinin sayısını dahi hatırlamıyorum. Demek ki böyle de beğeniliyorum. Bir ay sonra ben de ameliyat olacağım burnumdan. Sağ taraftan hiç nefes alamıyorum ama estetik yaptırmayacağım."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:26

İLGİLİ HABERLER