Yaşam
  • 28.7.2014 23:39

Cinsiyet değiştiren oyuncuya şok çağrı

Bir süre önce cinsiyet değişikliği ameliyatı geçiren ve erkek olan dizi yıldızı Rüzgar Erkoçlar, T24 sitesine yazdığı blog yazısında, ameliyat sonrasında askere alma celbi geldiğini ve bunun zaten zor olan süreci daha da zorlaştırdığını yazdı. Erkoçlar, İnsanlığın rengi yoktur, buradayız alışın! başlıklı yazısında askerliğe elverişli değildir" raporunu nasıl aldığını da yazdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

Değişikliğin ardından askerliğe davet! Psikiyatri süreci, hormon süreci, isim değiştirme, bir dizi operasyon derken, durum bu kadar zorlayıcı ve duygusal adaptasyon isteyen bir süreçken, daha da zorlaştırılmamalı. Bu gibi alanlarda çalışan insanların bilgi sahibi olması, bizim onları değil onların bizi yönlendirmesi gerekiyor.

Askerlikle ilgili durum da böyle; sistemde cinsiyetiniz "erkek" olarak değişince celp kâğıdınız eve geliyor. Ve bir dizi test, açıklama, psikiyatri, kadın doğum derken, heyet nihayet "askerliğe elverişli değildir" raporunu veriyor. Zaten bir sürü operasyondan geçmiş bir durumdayken askerlik görevi için nasıl elverişli olabiliriz?..

Sistemde birçok şeyin düzeltilmesine ihtiyaç var. Buradayız alışın, arşınlamayın çalışın...

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:56

İLGİLİ HABERLER