Yaşam
  • 17.12.2008 14:32

ÇIPLAK FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEYEN KADINLAR İSMAİL'E GİDİYOR

İsmail Necmi, aslında hukuk fakültesi mezunu... Ama o kariyerini bir kenara bırakıp fotoğrafçılıkla uğraşmaya başlamış. Kişiye özel 'nü' fotoğraflar çekiyor. Yani ünlü olması şart değil, çıplak fotoğrafını çektirmek isteyen Necmi'nin kapısını çalabiliyor. Müşterileri arasında da çalışan kadınlar çoğunlukta...

Kimi ileride gençlik yıllarından kalan bir hatıra olsun diye, kimi de eşine, dostuna göstermek için geçiyormuş objektif karşısına. Üstelik sadece kadınlar değil, erkeklerin de nü fotoğrafa ilgisi gözardı edilmeyecek kadar fazla. Bir de eş-dost topluca çektirenler varmış. Ama son zamanların en büyük trendi hamileyken poz vermek. Demi Moore'la başlayan moda, biraz geç de olsa Türkiye'ye de gelmiş kısacası. Sadece siyah-beyaz fotoğraflar çeken Necmi ile bu işin zorluklarını konuştuk.

* Aslında hukuk eğitimi almışsınız. Peki daha sonra ne oldu da her şeyi bırakıp nü fotoğraflar çekmeye karar verdiniz?

İki yıl hukuk bürosunda çalıştıktan sonra, bu işin bana göre olmadığına karar verdim. Nü fotoğraflar aslında yaptığım işin sadece bir bölümü. Ama insan vücudunu çok estetik buluyorum ve bunu doğru ışıkla fotoğrafa yansıtmak hoşuma gidiyor.

HER KESİM GELİYOR

* Siz profesyonel modellerle çalışmıyorsunuz. Müşterileriniz kimler?

Çok farklı kesimden insanlar geliyor. Genelde 30'lu yaşlarda, çalışan, kariyer sahibi insanlar; erkeklere oranla ağırlıklı olarak kadınlar bana çekim için geliyorlar. Bunlar ille sanat camiasından kişiler değil. Her gün etrafımızda gördüğümüz kadınlar. Hamile kadınlar arasında da çıplak fotoğraf çektirmek son yıllarda bir trend haline geldi. Önce bir-iki hamile arkadaşımı son aylarında çektim. Arkasından da birçok hamile kadın daha geldi. Hamile kadınlarda başka bir güzellik söz konusu oluyor. Hamilelikten kaynaklanan başka bir ışıkları var.

* Kocasıyla ya da sevgilisiyle birlikte gelenler de oluyor mu?

Evet, 'aile fotoğrafı' için gelenler de oluyor. Karı-koca ya da iki sevgiliyi birlikte çekiyorum. Ama yedi yaşından büyük ve 18 yaşından küçük çocukları çekmiyorum. Bunu etik bulmuyorum.

* Peki bu fotoğrafları neden çektiriyorlar?

Şaşılacak bir şey ama kadınlar, sevgililerinden önce kendileri, sonra diğer kadın arkadaşları için çektiriyorlar. Arkadaşlarının görünce, "Bu sen misin!" tepkileri hoşlarına gidiyor. Bir de gençken ve hala güzelken bunu belgelemek istiyorlar. Bazıları evine asıyor, bazıları özel albümünde tutuyor. Sevgilisinin doğum günü ya da yıldönümlerinde sürpriz için çektirenler de var.

* Çıplaklığın bazı kesimler tarafından 'ayıp' olarak karşılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Size sapık gözüyle bakanlar da oluyor mu?

Etrafımdaki insanlar bu düşünceye sahip değiller. Ama yine de hala ülkemizde çıplaklığın bir tabu olduğunu söyleyebilirim.

GÜNAYDIN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 03:12

İLGİLİ HABERLER