Yaşam
  • 9.12.2004 00:10

'DİNLER BAHÇESİ' ANTALYA'DA AÇILDI...

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği tarafından yaptırılan ve avlusunda 100'er kişilik cami, sinagog ve kilise bulunan Hoşgörü Merkezi'nin açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu Devlet Bakanı Atzo Nikolai, bazı bakanlar ve dinlerin temsilcileri katıldı.

Başbakan Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dinler Bahçesi" diye de anılan merkezin bir insanlık bahçesi olduğunu ve bunun Türk medeniyetinde bir ilk olmadığını vurguladı.

1 trilyon liraya malolan merkezde, ibadethanelerin yanısıra açık ve kapalı sergi alanları da bulunuyor.

Dinler Bahçesi, Belek beldesi ve yakınlarına gelen yerli ve yabancı turistlerin ibadetlerini rahatça yapabilmelerini hedefliyor. Antalya ve çevresinde yerleşik olarak yaşayan yabancıların da bu ibadet yerlerinden yararlanması bekleniyor.

Türkiye'nin pek çok yerinde, kilise, sinagog ve camileri yan yana görmek mümkün. Ancak, onlarca yıldır yeni kilise ve sinagog inşa edilmiyordu.

Belek'teki açılışa katılan Türkiye Katolik Kiliseleri Temsilcisi Alphonse Sammut, "Cumhuriyet Türkiyesi'nin tarihinden bu yana ender sayılabilecek bu açılışta bulunmak benim için büyük mutluluk. 80 yıldır hiçbir kilise inşa edilmemişti" dedi.

Türkiye, Avrupa Birliği'ne uyum amaçlı reformlar çerçevesinde, geçen yıl İmar Yasası'nda yapılan bir değişiklikle, cami dışındaki ibadethanelerin açılabilmesinin önünü açtı. Ancak, uygulamada sıkıntılar yaşandığı yolunda eleştiriler var.

BBC Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:25

İLGİLİ HABERLER