Yaşam
  • 17.3.2015 12:27

Diriliş 'Ertuğrul' 13. bölüm fragmanı

TRT 1 dizisi Diriliş 'Ertuğrul'un 13. bölüm fragmanı yayınlandı. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner ve Serdar Gökhan'ın oynadığı sevilen dizinin yeni bölümü 18 Mart Çarşamba günü yayınlanacak. 

Dizinin 13. bölümünde Tapınakçıların, Halep Sarayı üzerinden kurdukları kumpas başarıya ulaşmak üzeredir. Ertuğrul’un aşık olduğu Halime Sultan’ı, Emir El Aziz ile evlendirecek kumpasta Tapınakçılar yol almıştır. Halime, kardeşi Yiğit’in esir olduğu Tapınakçı kalesinden kurtulması karşılığında El Aziz ile evlenmeyi kabul etmiştir. Şehzade Yiğit, saraya getirilir. Eyyubi Emiri ile Selçuklu Sultanı’nın düğünü için hazırlıklar başlar. Ertuğrul hem sevdiği kadını hem obasını kurtarmak hem de Tapınakçıların İslam Dünyası’nda çıkarmak istedikleri savaşı engellemek için Halime’yi kurtarmalıdır.

Düğün hazırlıkları devam ederken, Tapınakçıların yeni bir kumpası daha ortaya çıkar. Tapınakçılara hizmet eden Halep Komutanı Nasır, Halime’nin babası Numan’ın Selçuklu Sultanı olması için girişimlerde bulunur. Bunun için, Sultan Alaeddin’e karşı Türkmenleri isyana teşvik edeceklerdir. Büyük ve gizli bir buluşma gerçekleşecektir. Ne var ki Ertuğrul, bu buluşmayı haber alır ve Oğuz boylarının isyan etmesini engellemek için yola çıkar. Bu sırada, Halime El Aziz ile nikahlanmak için hazırlanmaktadır.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:33

İLGİLİ HABERLER