Yaşam
  • 27.9.2016 00:50

Dizilerin ölerek ayrılan yıldızları

Ölerek ayrılalım

Kördüğüm dizisinde yaşanan Belçim Bilgin Erdoğan ayrılığı, dizilerdeki rollerinden ölerek ayrılan isimleri hatırlattı. İşte senaristlerin kalemleriyle öldürdükleri o roller.

Havaların soğumasıyla birlikte televizyon dünyasındaki reyting savaşları ısınmaya başladı. Çok sayıda yeni dizi ekranlara merhaba derken, geride bıraktığımız sezonun iddialı yapımları da birer birer ekrana merhaba diyor. Ancak bizim paylaşmak istediğimiz haber bu rekabet ya da alacakları reytingler değil. Kısa bir süre önce senaryo gereği öldürülerek Kördüğüm dizisinden çıkan Belçim Bilgin Erdoğan ve tıpkı onun gibi başarısı için ter döktüğü diziden senaryo gereği ölen isimler. Büyük bir kısmı yeni projelere yelken açmak için öldürülmüş olsa da içlerinde başka hikayeleri olanlar da yok değil. İşte ‘Ölerek Ayrılalım' dedirten ayrılışlar.

Kördüğüm
Belçim Bilgin Erdoğan

Haberimizin çıkış noktası olduğundan ve belki de en sıcak ayrılış hikayesi olduğundan Belçim Bilgin Erdoğan'la başlamak yerinde olacaktır. Çocuklarıyla birlikte Londra'da yaşama kararı alan Erdoğan, geride bıraktığımız sezon başrolünde başladığı Kördüğüm dizisinden ikinci sezonun ilk bölümünde ölerek ayrıldı.

 

kordugum
 


İbrahim Çelikkol'un başarılı performansı ile adeta bir hüzün sağanağına dönen ölüm sahnesi seyircinin ilgisini çekerken, aynı dakikalarda Belçim Bilgin Erdoğan, Kördüğüm dizisinden neden ayrıldığına dair uzun bir paylaşımda bulunuyordu.

 

 

kordugum1
 


Poyraz Karayel
Görkem Kanpolat

 

Geride bıraktığımız sezonun sonunda ölerek ekran karşısındaki şoka sokan İlker Kaleli, bu sezonun başında dirilme ihtimali olduğundan, başarılı dizide Sefer karakterine hayat veren Görkem Kanpolat'ın diziden ayrılışını haberimize taşıyoruz. Dizinin keyifle izlenen karakterlerinden olan Sefer sürpriz bir şekilde veda ederek herkesi üzmüştü.

 

poyraz-karayel-gorkem
 


Başarılı ismin diziden ayrılma sebebi olarak İlker Kaleli ile tartıştığı ve Kaleli'nin dizi yönetimine ‘Ya o ya ben giderim' şeklinde bir rest çektiği söylenmişti. Ancak konunun tarafları bu haberleri yalanlamakta gecikmedi.

 

 

poyraz-karayel-2
 

Paramparça
Nurgül Yeşilçay

 

Belki de son yılların en çok dikkat çeken ve konuşulan ayrılık haberi Paramparça dizisinde yaşandı. Dizinin başrol oyuncularından Nurgül Yeşilçay sürpriz bir şekilde diziden ayrıldı ve onun için dizinin 52. bölümünde son derece dikkat çeken bir vurulma sahnesi çekildi.

 

nurgul-yesilcay
 

Dizide hayat verdiği Gülseren karakterinin ölümü üzerine Paramparça'dan ayrılan Nurgül Yeşilçay, ayrılık sürecini takip edenlerin de hatırlayacağı gibi geride birçok yanıtsız soru bırakarak yapımdan ayrıldı. Yeşilçay'ın ayrıldığı bölümün reyting listelerine birinci sıradan girdiğinin de altını çizmekte fayda var.

 

 

nurgul-yesilcay-2-paramparca
 


Arka Sokaklar
Gamze Özçelik

 

Beyazcamın en uzun soluklu işlerinden olan Arka Sokaklar yayınlandığı dönemden bu yana ekipten pek çok kişiyle yollarını ayırdı. Ancak bu ayrılışlar arasında en dikkat çekici olanlardan biri de 7 yıldır dizinin kadrosunda olan ve komiser Zeynep karakterine hayat veren Gamze Özçelik'in ayrılığı oldu.

 

arka-sokaklar-gamze-ozcelik
 

Senaryo gereği öldürülerek diziden ayrılan Gamze Özçelik bir sonraki sezon ‘Fatih' adlı dizide önemli bir rolde seyircinin karşısına çıkmış ancak bu yapımın ekran yolculuğu kısa sürmüştü.

 

 

gamze-ozcelik-2
 

Şeref Meselesi
Yasemin Allen

 

Geride bıraktığımız yılın konuşulan ve konuşturan yapımlarından biri de başrollerinde Kerem Bürsin ve Yasemin Allen gibi önemli isimlerin oynadığı Şeref Meselesi olmuştu. Gelecek vaat eden bu güzel oyuncunun performansı pek çok kişiyi ekran karşısına kilitlemiş olsa da insanlar Allen'i doya doya izleme fırsatı bulamadı.

 

seref-meselesi
 


Şeref Meselesi adlı dizide Sibel karakterine hayat veren güzel oyuncu senaristlerin dokunuşuyla öldürüldü. Öncesinde hiçbir emare olmadan gerçekleşen bu ölüm kafalarda soru işaretleri bıraktı. Herkes vaktinden önce gelen bu ölümün arkasında sorunlar ararken Allen yaptığı, “Senaryonun orijinali gereği ayrıldım.

 

 

seref-meselesi-2
 

Türkiye'de bir başrolün sezon sona ermeden ölmesi olağan dışı, biz orijinal senaryo gereği 12. bölümde ölen bir karakteri 21. bölüme kadar taşıdık. Bu yüzden beklenmedik, çok ters köşe bir gündeme imza attık” açıklamasıyla ölüm acısını hafifletti.

 

Kurtlar Vadisi
Oktay Kaynarca – Muro

Diziden ölerek ayrılanları saymaya kalksak herhalde onlarca isim çıkar… Ancak gidişleriyle uzun bir süre konuşulan isimler diyecek olursanız, gıyabında cenaze namazı kılınan Oktay Kaynarca ve Muro karakteriyle adeta bir dönem dizinin başrol oyuncusundan daha çok söz edilen Mustafa Üstündağ'ı anmak yeterli olacaktır. Dizinin ilk başladığı 2003 yılında Süleyman Çakır rolünde izlediğimiz Oktay Kaynarca'nın diziden ayrılması, senaristlerin ‘ölmeden olmaz' manevrasıyla gerçekleştiği için adeta Türkiye çapında bir efsane haline geldi.

 

oktay-kurtlar-2
 

Kaynarca'nın canlandırdığı Süleyman Çakır için cenaze namazı bile kılındı. Diziden ayrılışıyla çok konuşulan Muro ise canlı bomba oldu ve uzaktan kumandayla patlatılarak dizideki varlığına son verildi. Bu yönteme bakılınca Türk dizileri içindeki en trajik ve kanlı ayrılışlarından biri yaşanmış oldu.

 

muro-kurtlar
 

Diriliş Ertuğrul 
Kaan Taşaner

Sevgilisi Selin Şekerci ile birlikte yer alacağı dizi projesi için Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılma kararı alan Kaan Taşaner'i de dizilerinden ayrılmak isteyen karakterleri bekleyen son karşıladı. Ancak dizide Gündoğdu karakterine hayat veren Taşaner'i seyircinin gözleri önünde öldürmeye kıyamayan senaristler onu ölümcül bir hastalıkla birlikte yolculuğa çıkardı. İşte Kaan Taşaner'in diziden ayrılma hikayesi: Gündoğdu ölüm döşeğindedir.

 

kaan-tasaner-3
 

Öğrendikleri Gündoğdu'yu çok yaralamıştır. Özellikle de evleneceği Goncagül'ün de babası Gümüştekin Bey gibi hain çıkması Gündoğdu'yu daha da derinden etkilemiştir. Kolunda çıkan çıban duydukları üzerine bir günde şişmiş ve davul gibi olmuştur. Çıban artık kemiğe dayanmıştır ve kurutulup tedavi edilmediği takdirde kana karışıp Gündoğdu'yu ölüme kadar götürebileceği söylenmektedir. Nitekim, babası Süleyman Şah da bir çıbandan çok çekmiş ölüm döşeğinde yatmıştır. Son olarak Gündoğdu tedavi için Erzurum’a gitmek için yola çıkar…

 

 

kaan-tasaner-2
 


O Hayat Benim
Yeşim Ceren Bozoğlu ve Cem Kılıç

 

Ayrılığıyla uzun süre magazin gündemini meşgul eden bir diğer isim de Yeşim Ceren Bozoğlu oldu. Uğruna kilo bile aldığı ‘Nuran' karakteri ile bir türlü gerçek nedeni ortaya çıkmayan bir sebep yüzünden senaristler tarafından Hakkın rahmetine kavuşturuldu. Bozoğlu, bir gece yarısı, önce sosyal medya hesabından hakkını helal etmeyerek diziden ayrıldığını duyurmuş, sonrasında yapımcıyla konuştuktan sonra ‘O Hayat Benim’de oynamaya devam kararı almıştı.

 

yesim-ceren-2
 

Cem Kılıç

Yeşim Ceren Bozoğlu'nun ardından dizinin yaşadığı ikinci ayrılık ise Cem Kılıç oldu. Başrollerinde Keremcem, Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray, Sinan Albayrak, Ahu Sungur, Oya Başar, İclal Aydın, Zerrin Sümer ve Süleyman Atanısev’in paylaştığı Fox TV ekranlarında yayınlanan dizide 55 bölümdür Komiser İsmail karakterini canlandıran Cem Kılıç diziden ölerek ayrıldı.

 

cem-kilic-ic
 

Med-Cezir
Mine Tugay

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya'nın muhteşem uyumuyla ekranın başarılı uyarlama dizilerinden biri olan Med-Cezir yayınlandığı süre içinde reyting listelerinde üst sıralarda oldu. Dizide her şey yolunda giderken yaşanan tek kötü gelişme ise, dizinin Ender Serez'i Mine Tugay'ın yapımdan ayrılması oldu.

 

mine-tugay-3
 


Diziden ayrılışıyla ilgili olarak Mine Tugay’ın yönetmen Ali Bilgin’in sevgilisi Defne Kayalar’ın rolü arttığı için diziden ayrıldığı iddia edildi. Seyirciler, trafik kazası sonrası ölen Ender Serez karakterinin uyarlandığı yapımda ölmediğini ve dizi bitene kadar yapımda kaldığını yazsa da kazadan dönüş olmadı. Tugay daha sonra Kalp Hırsızı adlı dizide başrolde kendisini gösterdi ancak dizinin ömrü uzun olmadı.

 

Yaprak Dökümü
Halil Ergün

Dizinin final bölümünde ölen ve Halil Ergün'ün hayat verdiği Ali Rıza Bey karakterinin bu haberdeki yeri belki de dizi sektörünün ne kadar acımasız olduğunu göstermesi açısından dikkat çekici. ‘Ölerek ayrılalım' adını verdiğimiz haberimizde Ali Rıza Bey'in, köşkün bahçesinde yalnız başına otururken öldüğü sahneyi hatırlamayan yoktur. Bu ayrılışı haberimize taşıyan kısımsa dizinin uyarlandığı Reşat Nuri eserinde böyle bir sonun olmayışı…

 

ali-riza-bey
 


Zira kitaba göre Taksim’deki lüks apartman katında hep birlikte rahat yaşamaya başlayacaklardı. Ara sıra yolda eski kahve arkadaşları ile göz göze gelmese Ali Rıza Bey halinden mutlu olacaktı. Fakat dizi senaristleri reyting ve belki de uzun yıllar hatırlanacak bir son için ‘Ölerek ayrılalım' dedi.

 

yaprak-dokumu
 
Güncellenme Tarihi : 27.9.2016 01:02

İLGİLİ HABERLER