Yaşam
  • 13.11.2011 10:00

DÜNYANIN EN GÜVENLİ SOKAĞI ZONGULDAK'TA

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde evlerinin bulunduğu sokak Karadeniz Bölge Komutanlığı sınırları içindeki kalan 50’yi aşkın vatandaş, nizamiye görevlilerine özel kimlik kartları göstererek evlerine gidebiliyorlar.
1948’de Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın ilçeye konuşlandırılmasının ardından askeri sınırlar içerisinde kalan Çeştepe Sokağı’nın sakinleri, nizamiyeden her yıl yenilenen kartlarıyla giriş yapıyorlar. Kırmaca Mahallesi’nin askeri sınırlar içinde kalan 12 haneli sokağında yaşayanlar, evlerine misafir edecek kişileri nizamiye bildiriyorlar. Nizamiyedeki görevliler, sokağa giren misafirlerin kimlikleri ile araçları varsa ruhsatlarını alarak içeri girmesine izin veriyorlar. Sokağa giriş ve çıkış sadece askeri nizamiyeden sağlanıyor.
Çeştepe Sokak’ta doğup büyüdüğünü belirten 50 yaşındaki Fikret Biçer, 50’yi aşkın kişinin yaşadığı sokaktaki evlerinde güven içinde yaşadıklarını, herhangi asayiş olayının meydana gelmediğini söyledi.
Nizamiye girişindeki kontrol nedeniyle misafirlerinin bazen zorluklar yaşayabildiğini anlatan Biçer, “Bu bizim hayatımızı biraz kısıtlasa da alıştık. Acil durum olduğunda ilk yardımı askeriyeden görüyoruz. Geçenlerde yaşadığımız yangında ilk müdahaleyi asker yaptı. Bu şekilde avantajları var. Sokağımızda ne kavga, ne hırsızlık, ne de başka bir asayiş olayı meydana geliyor” dedi.
Sokakta yeni yapılaşmaya izin verilmediği için gençler evlenince başka mahalleye taşınmayı tercih ediyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER