Yaşam
  • 3.12.2006 14:37

'ERKEKLER DE YILDA BİR KEZ HATIRLANMAK İSTER'!..

Evsizlere, Güçsüzlere, Açlara, Cinsel Kurbanlara, Şiddet Mağdurlarına Şefkat Kapısı Derneği (Şefkat-Der) Genel Başkanı Hayrettin Bulan, yılın herhangi bir gününün dünya erkekler günü olarak ilan edilmesi ve her yıl kutlanmasını teklif etti.
      Bulan, Konya'daki Erkek Sığınma Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, açtıkları Türkiye'nin ilk erkek sığınma evinden, bugüne kadar bin 500'den fazla erkeğin faydalandığı belirtti.
      Hoşgörü mimarı olan Mevlana'nın kenti Konya'dan dünya kamuoyuna önemli bir teklif sunacaklarını ifade eden Bulan, ''Yılın herhangi bir gününün dünya erkekler günü olarak ilan edilmesi ve her yıl kutlanması teklifini dünya ve Türkiye kamuoyuna duyuruyoruz'' dedi.
      Bir günün dünya erkekler günü olarak kutlanmasının erkeklere çok görülmemesi gerektiğini belirten Bulan, şöyle konuştu:
      ''Erkekler utandığından dolayı bazı sorunlarını pek rahat anlatamıyor. Dünya Kadınlar Günü var. Neden dünya erkekler günü de olmasın. Bir günün dünya erkekler günü olarak kutlanmasını erkeklere çok görmeyelim. Erkekler de yılda bir kez hatırlanmak ister. Çünkü erkekler de yerine göre bıçaklanıyor, kafasına tencere tabakla vuruluyor, haşlanmış kaynar su dökülüyor, kurşunlanıyor. Erkekler de mağdur duruma düşüyor, aldatılıyor, sokaklara atılıyor, itiliyor, kaklıyor.'' Hayrettin Bulan, bu tekliflerini, BM'ye, Avrupa Komisyonu'na ve TBMM'ye, elektronik posta, mektup ve faks yoluyla ileteceklerini söyledi.
     
     TEKLİF KABUL EDİLMEZSE...
      Dünya erkekler gününün ilan edilmesi için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar bekleyeceklerini bildiren Şefkat-Der Genel Başkanı Bulan, ''Teklifimiz kabul edilmezse Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi olarak belirlediğimiz bir günü, dünya ve Türkiye kamuoyuna, Dünya Erkekler Günü olarak ilan edeceğiz'' diye konuştu.
      Hayrettin Bulan, ilan edecekleri ilk dünya erkekler gününde, kültürel ve sosyal etkinlikler yapacaklarını, paneller, konferanslar, yürüyüşler, mitingler ve eylemler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
      Bulan'ın basın açıklaması sırasında açılan pankartın arkasında duran ve yaklaşık 12 yıl önce eşinden ayrılarak erkek sığınma evine yerleştiği öğrenilen Veysel Yaşar (34), gözyaşlarına hakim olamadı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:49

İLGİLİ HABERLER