Yaşam
  • 19.9.2006 06:38

EVLİ ERKEKLERLE İLİŞKİ YAŞAYAN KADINLAR KONUŞTU!..

Güzin Abla  / HÜRRİYET 

Bir de ikinci kadınları dinleyin



Sosyetede son dönemde peşpeşe yaşanan ayrılıklarla, 'ikinci kadınlar' ve metresler bir kez daha gündeme geldi. Evli erkeklerle ilişki yaşayan kadınlar, duygularını Güzin Abla'ya anlattı...

Hep ihanete uğrayan eşleri dinledik, şimdi de ikinci kadın durumundakiler yazıyor. Onlar da eşleri suçluyor. "Erkekleri ihanete evdeki eş sürüklüyor" diyorlar. Belki onlar da haklıdır kendilerince. Ama çıkmaz bir yolda oldukları bir gerçek. Tek suçsuz erkekler mi oluyor şimdi?

Eşi, asla benim kadar sevemez

Bir hanım, eşinin aldattığını düşünüyor ve kadınları suçluyor her şey para için diye. Ben 29 yaşındayım Almanya’da yaşayan gayet hoş ve de kültürlü bir kadınım. Eşimden ayrıldım, bir çocuğum var. Kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama asıl mesele benim evli, bir çocuk babası bir adamı sevmem. Maddi hiçbir çıkar beklemiyorum ama kayıtsız şartsız onu o kadar çok seviyorum ki; çocuğunun annesi bile sevemez benim onu sevdiğim kadar.

Her şey para değil bu dünyada. Belki beni kınayacaksın ama ondan kopabilmek için çok uğraştım, çok çaba harcadım ama birbirimizden kopamadık; ölümsüz bir sevgimiz var bizim.

Lütfen her şeyi paraya bağlamayalım. Ve de birazcık olsun eşlerinize hoş görünmeye, onun isteklerini, arzularını yerine getirmeye çalışın sevgili hemcinslerim. Kocanız eğer sizi aldatıyorsa biraz da suçu kendinizde arayın. Hanımlarımız alışmışlar her şeyi erkeğe yüklemeye.

Rumuz: Zuleyha

Kadınlık sadece yemek yapmak değil

Sevgili Güzin Abla, evli bir adamla dört yıldır beraberim. O bir arayış içindeydi ama zamanla birbirimizi çok sevdik. Lütfen artık evli erkelerle birlikte olan kadınları suçlama; bizler zaten ikinci kadın olmanın verdiği ciddi zorlukları yaşıyoruz. Biraz da bu adamları evlerinden, kendilerinden uzaklaştıran nikáhlı eşlerini suçlayalım. Hiçbir erkek kolay kolay başka arayışa girmez ki.

Sözüm para için bu adamlarla beraber oluyorlar, diyen okuyucunuza: Bizler onların yalnızlıklarıyız, arkadaşlarıyız, dostlarıyız, sevgilileriyiz. Eşlerinin tattıramadığı duygularıyız. Onlarla paylaşmadıkları anlarız.

Kadınlığı sadece çocuk doğurmak, ev işi, yemek yapmak sanan kadınlar yüzünden bu erkekler de bizimle beraber. Pek çok erkek sadece cinsel açıdan başka bir kadına yönelmez; amacı arkadaşlık, dostluk ve paylaşmaktır.

Sevgilimin eşi bilmez cebinde ne kadar parası olduğunu; ben bilirim. O, sesinden anlamaz üzüntülü ya da neşeli olduğunu; ben anlarım. O, 17 senelik karısı ben dört senelik sevgiliyim. Ama ben onu ondan daha iyi tanır ve anlarım. Sevgili eşler lütfen erkeğinizi anlamaya çalışın, bizleri suçlamaktan vazgeçin, bir kez de aynaya bakın. n Rumuz: Sennur

Ayrılmasını asla istemem

Ben Almanya’da yaşayan 19 yaşında genç bir kızım... Evli bir adama aşık oldum, nasıl oldu bilmiyorum ama ona bağlandım.

Aşık olduğum adamı nerdeyse iki senedir tanıyorum. Haftada 2-3 kere, beni evden alıyor, geziyor, yemeğe gidiyoruz.

Evliliği, bana dediğine göre 3-4 sene önce bitmiş. Sonra bir gün anladım ki ona aşık olmuşum. Bir iş çıkışı, beni evime götürdü, evden ona gönlümü kaptırdığımı belirten bir mesaj attım, o da bana "Aynı hisler bende de var" diye cevap verdi.

Aslında onu sevdiğim için mutluyum ama o evli. Benim evli kişilere saygım vardır. Evli bir erkekle asla beraber olmak istemezdim. Bir akşam arabadaydık; müzik dinliyorduk, sonra birden bire elimi tuttu, hem de sanki hiç bırakmak istemiyormuş gibi, sonra da elimi öptü, gözlerinden yaşlar geliyordu.

Aslında çoktan bitmiş bir evlilik onunki. Ama ben ona evliliğini kurtarması için sürekli destek oluyorum. Ayrılmasını istemem çünkü iki çocuğu var... Babasız büyümenin ne demek olduğunu biliyorum.

Rumuz:

Çok Zordayım

Biz haddimizi biliyoruz

Ben 36 yaşında, eşinden ayrılmış, iş yeri sahibi bir kadınım. Size, pek hoşlanmadığınız bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Aslında sorunum değil, benim hazinem, kutsal saadetim ama sizin en menfi karşılayıp, en kolay yargıladığınız konu bu. Evli bir adama aşık olma halinden söz ediyorum.

Biliyorsunuz kimse gidip evli bir kadını ya da adamı seveyim diye yola çıkmıyor. Ya da ahlaksız olduğu için yapmıyor bunu.

Bazen hayat size böyle bir plan hazırlıyor adeta; kader de diyebiliriz buna. Ben de aşık oldum, üstelik iyi bir aile babasına. Ama, onu tanıdığım için her gün dua ediyorum.

Şimdi siz bana, al hançeri sok yüreğine. Yani ayrıl diyecekiniz. Böyle bir aşkı yaşamamış başkaları da öyle.

Ama, o kadar büyülü bir şey ki, öyle tutkulu bir şey ki, öylesine karşı konulmaz bir duygu ki, kimseyi dinlemiyor... Beyniniz yüreğinizden ayrılıyor. Yürek öyle bir aşk ateşine düşüyor ki. Ancak asla pişman değilsiniz.

Her an endişe, korku, merak, kıskançlık var ama keşke o olmasaydı, diyemiyorsunuz. Yargılamak kolay.

Suçlamak, bu ne ahlaksız davranış, demek, kolay ama sonuçta biz sessiz duruyoruz. Biz boşan, demiyoruz; hasret yetti artık, benimle kal, demiyoruz. Her şeyi kabulleniyoruz, Her şeyi sınırlı yaşıyoruz. Ölçülü, gizli, saklı, yasaklı... Biz haddimizi biliyoruz. n Rumuz: İtiraflarım

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:30

İLGİLİ HABERLER