Yaşam
  • 15.7.2017 12:02

Fahriye Evcen'in gelinliğine 100 sipariş aldı

Fahriye Evcen için tasarladığı gelinliğin Neslihan Atagül’ün gelinliğine benzemesi çok tartışıldı. Modacı Raşit Bağzıbağlı ilk kez konuştu: Fahriye Evcen ile sorunumuz yok. Arap dünyasından 100 gelinlik siparişi aldık

Moda dünyası söz konusu olduğunda tartışmalar bitmek bilmiyor. Son dönemin en çok tartışılan konusu ise Fahriye Evcen-Burak Özçivit çiftinin düğünü oldu. İkisi de birbirinden ünlü olan oyuncuların muhteşem düğünleri kadar Evcen'in gelinliği de konuşuldu.

Raşit Bağzıbağlı tarafından tasarlanan balık model, askılı bol işlemeli gelinliği geline çok yakıştıranlar olduğu kadar modeli nedeniyle eleştirenler de oldu. Bu eleştirilerin odak noktasıysa gelinlik modelinin geçtiğimiz yıl Kadir Doğulu ile hayatını birleştiren Neslihan Atagül'ün gelinliğine benzemesiydi.
Çünkü Neslihan Atagül ile Fahriye Evcen konuşmuyordu. Gelinlik modellerinin benzerlik taşıması ise modacısının Fahriye Evcen'e yaptığı bir kötülük olarak nitelendirildi. Bu konuda sosyal medyada neredeyse milyonu aşan yorum yapıldı. Ama ne Evcen ne de Bağzıbağlı tek kelime etmedi. Ama konu hala gündemden düşmüş değil. Kimi "Fahriye Evcen yapılan yorumlar nedeniyle evliliğinin keyfini bile yaşayamadı" diyor, kimi Neslihan Atagül'ün bu durumdan hoşnut olduğunu söylüyor. Tabii Evcen ile Raşit Bağzıbağlı'nın bu benzer gelinlik modeli nedeniyle arasının açılığını da söyleyenler de var.

Biz de gündemden düşmeyen gelinliğin tasarımcısı Raşit Bağzıbağlı ile görüştük. Eylül ayında yapılacağı defile için hazırlıkları süren Bağzıbağlı ilk kez konuştu ve bakın neler anlattı:

AYLARCA EMEK VERDİK

"Konuyla ilgili ilk söyleyeceğim şey Fahriye Evcen için çok güzel iki gelinlik yaptığımız. Balık etek ve askılı gelinlik modelleri çok klasiktir. Bugüne kadar sayısız tasarımcı ve marka bu klasik model üzerinde çalışmıştır. Aylarca ekibimle bu model için emek verdik. Çok da güzel bir iş çıkardık."
Çıkan haberler ve taklit iddiaları hakkında çok da konuşmak istemediğini dile getiren tasarımcı, "Tabii ki iddiaları okudum. Kimisini şaşkınlıkla, kimisini de gülerek" diyor.

Düğün sonrası Fahriye Evcen ile konuştuklarını ve her ikisinin de tasarımdan memnun olduğunu söyleyen Bağzıbağlı, "Çok değişik yorumlar oldu. Bizim arkadaşlığımız ve dostluğumuz hakkında bile yorumlar yapıldı. Çok iyiyiz, aramızda herhangi bir sorun yok. Evcen'in gelecekteki kırmızı halı kostümlerini ve davetlerde giyeceklerini de hazırlamayı sürdüreceğim" diye konuştu. Yaptığı bir işin bir başka işle kıyaslanmasına üzüldüğünü söyleyen Bağzıbağlı, "Söz konusu modeller arasında balık ve askılı olmaları dışında bir benzerlik yok. Dediğim gibi oldukça klasik bir modeldir bu model. Sayısız kez tasarımcılar tarafından yorumlandı. Kumaş, işleme ve küçük yorumlar aslında farkı ortaya çıkarır" dedi.
Gelinlikle ilgili büyük övgü aldığını söyleyen Bağzıbağlı, "Arap dünyası Evcen'in gelinliğine inanılmaz büyük ilgi gösterdi. Hiç abartısız 100 gelinlik talebi aldık. Aralarında Suudi Arabistan'dan Katar'a kadar farklı ülkeler bulunuyor. Haftasonu özel jetiyle gelip gelinliğin aynısını istediğini söyleyen müşterimiz oldu. Müşterilerimizin çoğu gelinliğin birebir aynısını istiyor" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2017 12:05

İLGİLİ HABERLER