Yaşam
  • 10.11.2004 00:35

GÖKTEN DÜŞEN ATEŞ TOPU İZMİT'İN BİR KÖYÜNÜ YAKTI

İzmit'te gökten düşen ateş topu, paniğe yol açtı.

Merkeze bağlı Hacıoğlu Köyü'nde dün akşam meydana gelen olayda gökyüzünden düşen 1 metre çapındaki ateş topu, yangına sebebiyet verdi. Yangın, köylülerin çabasıyla büyümeden söndürülürken; Hacıoğlu Köyü sakinleri, uzun süre yaşadıkları olayın şokunu üzerlerinden atamadı.


Dün akşam teravih namazı çıkışında gökten büyük bir ateş topunun yere düştüğünü gördüğünü söyleyen Yaşar Gülmez isimli vatandaş, "Namazı kıldıktan sonra gökyüzünde bir ateş topu gördük. Büyük hızla yere düştü. Bir anda etrafı alevler sardı. Ateş topu tarlaya değil de köye düşseydi, büyük fâciâ olurdu" dedi.


Ateş topunu gören bir başka görgü tanığı Güner Şahin ise, "Köyde onlarca kişi havadan büyük hızla inen ateş topunu gördü. Zaten herhangi bir şey tarlayı böyle yakamaz. Yangın sonrası köylüler buraya akın ederek, yangını büyümeden söndürdü" diye konuştu.


Köylüler, olay sonrası topladıkları parçaları ve külleri incelenmek üzere Kocaeli Üniversitesi'ne götürdü. İncelemenin sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:15

İLGİLİ HABERLER