Yaşam
  • 2.1.2019 08:00

Gülriz Sururi'yi önce gömdüler sonra duyurdular!.. İşte nedeni

Gülriz Sururi'nin Ölümü neden geç açıklandı... İşte cevabı.. Ünlü sanatçı Gülriz Sururi 90 yaşında hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Gülriz Sururi, bugün vasiyeti gereği sessiz sedasız toprağa verildi.

gülriz sururi ile ilgili görsel sonucu

Ölüm haberi toprağa verildikten sonra duyurulan ünlü sanatçı, 2 yıl önce Hürriyet’ten Ayşe Arman'a verdiği röportajda bu vasiyetinin nedenini anlatmıştı.

İşte röportajdaki ilgili bölüm:

“İyi de Engin Cezzar’a bir cenaze töreni ya da bir anma töreni güzel olmaz mıydı?

gülriz sururi ile ilgili görsel sonucu

- Ben yine gerçekçi gerçekçi konuşacağım şimdi: Bizdeki cenaze törenleri kötü oluyor. Bana samimiyetsiz geliyor. Avlu kokteyllerine dönüşüyor. Biz, merasim bilmiyoruz, ölüye saygı duymuyoruz. İnsanların dedikodu yaparak orada vakit geçirdiklerini, sosyalleştiklerini çok gördüm. Birbirini görmek için gelenler olduğunu da biliyorum. Bu da bana fena geliyor. Ben bir camiye, bir cenazeye gittiğimde, artık aramızda olmayan o kişiden başka bir şey düşünmemeye çalışırım. Çünkü orada ona yarım saat vereceğim. Tamamında onunla ol. Ama biz, böyle yapamıyoruz. O bakımdan da tören istemedik...

Beraber verdiğiniz bir karar mıydı?

- Tabii ki. İkimiz için de geçerli bir karar...”

“CAMİ AVLUSU KOKTEYL PARTİSİ”

Manevi kızı Zeynep Miraç Özkartal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Sessiz bir defin istediği için vasiyetini yerine getirdik. Kendisi definden sonra duyurulmasını istedi. Bir süredir sindirim sisteminden rahatsızdı. Dün kaybettik. Bugün de defnettik. Vasiyeti gereği başka bilgi paylaşamıyoruz" dedi.

Gülriz Sururi geçen aylarda verdiği bir röportajda ''Cenaze töreni istemiyorum. Çünkü ben 'cami avlusu kokteyl partisi' istemiyorum. Bizim insanımızın tören kültürü yok. Ne yapıyorlar? 'Ay saçın ne güzel olmuş.' Yok efendim, 'Üstündekini nereden aldın?' Böyle şeyler olacağına tören yapılmasın" demişti.

Gülriz Sururi'nin ölüm ilanı eşi Engin Cezzar'ınki gibi toprağa verildikten sonra verildi. İlanda şu ifadeleri yer aldı:

"Gülriz Sururi Cezzar
Dünyamızdaki yolculuğunu tamamladı.
Dilediği gibi dün toprağa karıştı.
İsteyenler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışta bulunabilir."

 

Güncellenme Tarihi : 2.1.2019 08:54

İLGİLİ HABERLER