Yaşam
  • 24.3.2007 01:55

GÜRBÜZ ÇAPAN'IN OĞLU DAHA ÖNCE DE ALKOLLÜ YAKALANMIŞ!..

Nişanlısı Ayşe Yamiç’in öldüğü kazada yanan Ferrari’den son anda kurtarılan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın oğlu Ali Erdem Çapan’ın ehliyetine daha önce de alkollü araç kullanmaktan el konulduğu ortaya çıktı.

Ali Erdem Çapan, 30 Eylül 2005 tarihinde alkollü araç kullanırken trafik ekiplerine yakalandı ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

ESKİ Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın oğlu Ali Erdem Çapan’ın yaralandığı, nişanlısı Ayşe Yamiç’in yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy’deki kaza ile ilgili olarak Emniyet müdürlüğü soruşturma başlattı.

15 CEZA YEDİ

Soruşturma sırasında Ali Erdem Çapan’ın Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 1998’de aldığı ehliyetiyle 15 kez ceza yediği belirlendi. Aşırı hızla araç kullanmak, cep telefonuyla konuşarak araç kullanmak, kırmızı ışık ihlali, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmak suçlarından daha önce ceza kesilen Ali Erdem Çapan’ın 2000 yılından bugüne kadar toplam 204 ceza puanı aldığı öğrenildi.

DİREKSİYONDAYDI

Kaza ile ilgili olay gecesi tutulan trafik raporunda Ferrari’yi Ali Erdem Çapan’ın kullandığı belirtildi. Önceki akşam hastanede polise ifade veren Ali Erdem Çapan, "Ben ön sağ koltukta oturuyordum. Otomobili Ayşe kullanıyordu" dedi. Ortaya çıkan çelişki nedeniyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı ve polis, otomobili kimin kullandığının belirlenmesi için çok yönlü soruşturma başlattı.

TANIK ANLATIYOR

Kaza gecesi Ali Erdem Çapan’ı yanan otomobilden çıkartan Fatih Çılgın’ın polise verdiği ifadede, "Kazayı görünce otomobilimi kenara çektim. Otomobilin sağ ön kapısı açıktı. Otomobilde kimse olup olmadığına bakmak için koştum. İçeride bir erkek olduğunu gördüm. Kafası ile gövdesi direksiyon tarafındaydı, bacaklarını ise sağ ön koltuğa doğru uzanmıştı. Ayaklarından çekerek çıkardım" dediği belirtildi.

YOĞUN BAKIMDA

Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavisi devam eden Ali Erdem Çapan’ın 3-4 gün daha yoğun bakımda tutulması bekleniyor. Ali Erdem Çapan ile nişanlısı Ayşe Yamiç’in alkol raporları henüz Adli Tıp Kurumu’ndan çıkmadı. Ali Erdem Çapan’ın ayrıca 2007 yılı içinde 25 ceza puanı bulunduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER