Yaşam
  • 7.1.2005 11:34

GÜZEL HABER SPİKERİNDEN MAKYAJ TÜYOLARI

Spiker, müzisyen, seslendirme sanatçısı ve estetisyen olarak tanınan Ayşenur Yazıcı, yeni kitabı 'Makyajda Sihirbazlık Numaraları'nda her kadının ihtiyacı olan makyaj tüyoları veriyor.

Haber saatlerinin en tanınan isimlerinden biri Ayşenur Yazıcı... TRT, TGRT, atv ve Kanal D gibi birçok kanalda haber spikerliği yapan Yazıcı, televizyonun dışında çeşitli radyo programlarına imza atmış, çizgi film ve reklam filmlerine seslendirmeler yapmış bir isim. Reklam müzikleri besteleyen ve sesinin güzelliğiyle de tanınan ünlü spikerin 200'e yakın şiiri ve 60'a yakın bestesi var. Tek koltuğa birden çok karpuz sığdıran Yazıcı'nın 'Ekmek Arası Hayat' (Makaleler), 'Bedriye' (Roman), 'Kadınlar Ağlar' (şiir) ve son kitabı 'Makyajda Sihirbazlık Numaraları' (Kişisel bakım) isimli dört kitabı bulunuyor. Ayşenur Yazıcı'nın son kitabı 'Makyajda Sihirbazlık Numaraları', makyajda püf noktaları, yüz şekillerine göre makyaj teknikleri, doğru makyaj malzemeleri, bakım teknikleri ve daha birçok tüyo ile bayanların imdadına yetişiyor...

DUDAK ŞEKLİ MAKYAJLA DEĞİŞEBİLİR
Küçük makyaj hileleri ve renklerle oynayarak bir dudağı küçültebilir ya da büyütebilirsiniz. Dudak hileleri için ihtiyacınız olan malzemeler ise şunlar: 1. Kiremit dudak kalemi
2. Açık bej-mat kalem
3. Yuvarlak uçlu, küçük yassı ruj fırçası
4. İki ton ruj
5. Likit olmayan parlatıcı

DUDAĞI DOLGUN GÖSTERMEK İÇİN
* Fondöteni bir sünger yardımıyla dudak çizgisini örtecek şekilde sürün, şeffaf pudrayla pudralayın. Önce bej bir kalemle tüm dudağın çevresini, dudak çizgisinin dışından 2 kalem ucu genişliğinde çerçeveleyin.

* Dudak kalemi ile 'V' şeklindeki dudak kalbini belirleyin ve esas dudak çizgisinin bir kalem ucu büyüklüğünde dışından çizin.

* Sedefli, ya da mat ten pembesi tonlarında ruju fırça yardımıyla sürün. Dudağın ortasına parlatıcı sürebilirsiniz.

DUDAKLA İLGİLİ TÜYOLAR
* Sedefli tonlar ve açık renkler dudakları daha iri gösterir. Koyu renk rujlar dudağı daha küçük gösterir.

* Pudralı rujlar en uzun süre dudakta kalan rujlardır ama yeme-içme ile iç kısımlarda çatlak boya tabakası oluşabilir. Çerçeve sabit kalırken, içi silikleşebilir. Bu durumda eski rujun üzerine yeniden ruj sürmeyin. Pamuklu çubukla dudak içini silip, çerçevenin içini taze rujla renklendirin.

* Ruju direkt olarak dudağa sürmeyin. Mutlaka bir fırça yardımıyla sürün.

* Ruj kalemi ve ruj aynı renkte olmalıdır.

* Ruj fırçanızı ayda bir sabun üzerinde köpürterek temizleyip durulayın.

* Ruju sürdükten sonra uzun süre kalıcılığını sağlamak için bir kağıt mendile hafifçe bastırın.

gecce

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER