Yaşam
  • 25.3.2005 00:15

'GÜZEL, SEKSİ VE SİYAH' OLDUĞU İÇİN Mİ TERFİ EDEMİYOR?

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nin kütüphane görevlilerinden Desiree Goodwin, 'güzel, seksi ve siyah olduğu' gerekçesiyle daha üst pozisyon başvurularının geri çevrildiğini iddia ederek, üniversiteyi dava etti.


1999'dan beri Harvard'da yaptığı 16 farklı terfi başvurusunun reddedildiğini söyleyen Goodwin, Simmons Üniversitesi'nde kütüphanecilik okumuş, sonra master'ını vermiş. Goodwin, ikinci master'ını İngiliz edebiyatı üzerine yapmış. Goodwin'in Harvard'da dokuz yıldır sürdürdüğü kütüphaneci asistanlığının dışında Boston Üniversitesi kütüphanesinde yedi yıllık tecrübesi varmış.
Mahkeme kayıtlarına göre 40 yaşındaki Goodwin, ilk şokunu 2001'de amiri ona, Harvard'da asla terfi alamayacağını söylediğinde yaşamış. Amiri kendisine 'kütüphanede şaka konusu olduğunu, sadece seksi kıyafetler, dekolte bluzlar ve dar pantolonlar giyen çok hoş bir kadın
olarak görüldüğünü' söylemiş. Bunun üzerine daha kapalı giyinmeye başlayan Goodwin'in daha iyi pozisyon talebi yine reddedilmiş.
Harvard Üniversitesi yönetimi, ayrımcılık iddialarını kabul etmezken, Goodwin'in davası için seçilen jüride yedi erkek ve bir kadın var...

Radikal

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:21

İLGİLİ HABERLER