Yaşam
  • 19.8.2006 17:29

GÜZİN ABLA'DA İLGİNÇ BİR ALDATMA HİKAYESİ

Gündem, aldatmak ve aldatılmak


Aldatan aldatana... Bu kadar mı gözü döner insanın? Gündem aldatma ve aldatılma üzerine.

Aldatan erkekler, aldatan kadınlar, erkeklerden intikam almak için aldatmaya merak saran kadınlar ve hemen her gün gazetelerin manşetlerinde ünlülerin aldatma öyküleri. Ben de size böyle bir aldatma öyküsü sunacağım bugün. Ancak bu hikayede bir erkeğin kendi öz oğlunu bile böyle bir olayda nasıl kullandığını görecek, "Artık bu kadar da olur mu" diyeceksiniz. Sırf beraber olduğu evli kadınla bir arada olabilmek ve olaya daha dürüst bir görünüm katabilmek için, bir erkek küçücük oğlunu böyle iğrenç bir düzene alet edebilir mi? Evet, edebiliyor. Onun gencecik yüreğinde ne fırtınalar estirdiğinin farkına bile varamadan, duygularını hiç önemsemeden.

Rumuz: Aldatılmak

Sevgili Güzin Abla’cığım, aldatma ve aldatılma konusu gündem oluşturduğundan, ben de sizlerle yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

40 yaşında, 10 yaşında bir oğlu olan, hayatını oğluyla geçiren bir kadınım. Bundan beş yıl önce, 13 yıllık eşim tarafından evli ve bir çocuk annesi, yani benimle aynı durumda olan bir hemcinsim ile aldatıldığımı öğrendim. Birbuçuk yıl evvel boşandık. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde görüşmedik.

Boşandıktan kısa bir süre sonra beni bir akşam aradı ve oğlumuzla bir lokantada yemek yediklerini, benim de onlara katılmamı istediğini, bunun onu çok mutlu edeceğini, hatta oğlumuza da sürpriz olacağını söyledi. Kabul ettim ve gittim. Uzun bir sohbetten sonra gece boyunca beni çok üzdüğünden, aslında ne kadar çok sevdiğinden, benimle gurur duyduğundan bahsetti ve gecenin sonunda ikimiz de lokantada iki gözü iki çeşme ağlıyor duruma geldik. Hatta bir ara garsonlar masamıza gelmeye tereddüt eder oldular.

Oğlumuz "Neden ağlıyorsunuz?" diye sorunca, "İnsan bazen üzüntüden, bazen de sevinçten ağlar oğlum. Biz annenle birbirimizi çok özlemişiz. Şimdi de çok sevinçliyiz, o yüzden ağlıyoruz. Sakın üzülme, bunlar mutluluk gözyaşları" dedi.

O gece eski eşim bizi evine götürdü. Konuşmamıza evde devam ederiz, dedi. Gittik, oğlumuz uyudu. Biz sabaha kadar konuştuk, karşılıklı ağlaştık. Sonra da birlikte olduk. Çok mutluyduk ya da bana öyle geliyordu. "Artık her şey değişiyor, düzeliyor" diye düşünüyordum.

VELAYETİNİ İSTEDİ

Akabinde eski eşim evimize gelmeye başladı. Hatta hafta sonlarımızı birlikte geçirmeye başladık. Oğlumuz nasıl mutluydu ve değişmişti tahmin edersiniz. Bu böyle birkaç ay boyunca devam etti. Daha sonra, eski eşimde birtakım değişiklikler sezmeye başladım. Örneğin bize gelmeyi veya benim onlarla beraber bir yere gitmemi istemiyor, evine de çağırmıyordu. Çok fazla üstünde durmadım. Haklı olarak kendini dinliyordur, dedim.

Derken gidip gelmeleri kesildi. Tekrar eski haline döndü. Bundan kısa bir süre öncesine kadar telefonda da olsa konuşuyorduk. Hatta bir ara beni aradı ve oğlumuzun velayetini almak istediğini, verip vermeyeceğimi sordu. Çok şaşırdım çünkü velayeti bendeydi ama ne zaman isterse oğlumuzu görebiliyordu. Bu durumun ona çok acı verdiğini, işsiz olduğundan kendine oğlu ile ilgili program yapmak istediğini, söyledi. Ben de ne zaman isterse oğlunu görmeye devam edebileceğini ama velayetini veremeyeceğimi söyledim.

HER ŞEY YALANMIŞ

En son, iki hafta önce beni aldattığı evli ve bir çocuk annesi kadının ağabeyinin evine oğlumu da götürdüğünü, o kadının da eşi ve oğlu ile orada olduğunu öğrendim. Hatta oğlum, bir hafta sonra tekrar o kadının ağabeyinin evine gittiklerini, bu defa kadının eşinin seyahatte olduğunu ve bu yüzden çocuğuyla birlikte orada kaldığını söyledi.

Belli ki orada birlikte olmak için böyle bir düzen hazırlamışlar. Demek ki görüntüyü kurtarmak, kadının eşi kuşkulanmasın diye daha normal bir durum yaratmak için oğlumu yanına almıştı. Bana o kadına aşık olduğunu ilk anlattığında, beni "iş seyahatine çıkıyorum" bahanesiyle kandırıp, üç gün o kadının evinde kaldığını da itiraf etmişti.

Güzin Abla inanır mısın; öleceğimi söyleseler inanırdım da eski eşimin oğlumuzu bu şekilde kullanacağına inanmazdım. Bunun üzerine ona bir mesaj attım ve "Sen beni o kadınla aldatmak için her türlü yolu deneyebilir, istediğiniz numarayı yapabilirsin ama ben bunlara çocuğumu alet etmeyeceğim, kendine gel" dedim. Ertesi gün tabii ki aradı ve "Senin sıfatın ne ki benim kimlerle arkadaşlık edeceğime karışıyorsun" dedi. Ben de "Sen istediğin kişiyle arkadaş olabilirsin, ama ben çocuğumuzun o kadının bulunduğu ortamda bulunmasına asla izin vermeyeceğim" dedim. Kavga gürültüyle, birbirimize hakaret dolu sözlerle telefonu kapattık.

BU KEZ KARARLIYIM

Bunun sonu ne olacak bilemiyorum ama ben kararlıyım. Eğer oğlumuz o kadının ve ailesinin bulunduğu ortama bir kere daha götürülürse karşılarında beni bulacaklar.

Ben insanlarla uğraşmaktan yoruldum artık. Bir kadın evli ve çocuk sahibiyse bunları nasıl yapar; aklım almıyor. Bir kadın bir başka kadına bunu nasıl yapar? Kendisi de anne iken, bir başka çocuğu nasıl böyle üzebilir. Kadınlar bu kadar mı kötü oldu?

Güzin Abla’cığım, moralim çok bozuk, ama çocuğuma bir şey belli etmemeye çalışarak geçiriyorum günlerimi.

Sizi her gün düzenli olarak okuyorum. İyi ki varsınız. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:00

İLGİLİ HABERLER