Yaşam
  • 9.5.2009 16:53

HADİSE'YE RUSYA'DAN 40 MİLYON SMS

Türkiye’yi Moskova’daki 54’üncü Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek olan Hadise’nin "Düm Tek Tek" adlı parçasının tanıtımı ve yarışmada Türkiye’ye destek için, Kremlin’in hemen bitişiğindeki Euroclub’da "Türkiye Partisi" düzenlendi.
Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı’nın da katıldığı gecede Hadise, "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla 2 bin konuğu coşturdu.


İngilizce ve Türkçe yaptığı konuşmada Ruslardan destek isteyen Hadise, Eurovision Şarkı Yarışmasında kendisiyle birlikte çalışan ekibi de sahneye
çıkarıp teşekkür etti.


Partiye katılanlar Rus ve Türk bayraklarıyla Hadise’nin seslendirdiği parçalara eşlik ederken, davetlilere ayrıca gece boyunca Türk lokumu ikram edildi.


Gecede, partinin sponsorluğunu yapan Colins’in son kreasyonlarından oluşan bir mini defilede de düzenlendi. Partide ayrıca Colins tarafından, Hadise’nin yılbaşında "Düm Tek Tek" parçasını tanıtırken giydiğinden 300 blue jean ve tişört çekilişle konuklara dağıtıldı.

BÜYÜKELÇİ AKINCI

Geceye katılan Büyükelçi Akıncı, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tanıtım partisinin son derece iyi organize edildiğini belirterek, "Hadise, katılımcılardan şansı en fazla olanlardan biri. Burada yaşayan Türkler ve onların Rus arkadaşları da buraya gelmiş. Bu da tanıtımın daha iyi olmasını sağlıyor. Gördüğünüz gibi Hadise şarkı söylerken, gelenlerin hepsi zıplıyor. İnşallah bu zıplamanın sonucu oya dönüşür ve biz kazanırız" dedi.

TRT HEYETİ BAŞKANI ÖZKÖK

Eurovision Şarkı Yarışmasındaki TRT heyetinin Başkanı Kürşat Özkök de yaptığı açıklamada, TRT’nin bu yıl yarışmaya Hadise ile katıldığını belirterek, Hadise’ye Türk kamuoyunda olduğu gibi Avrupa’da da çok büyük ilgi bulunduğunu söyledi.


Özkök, "İnşallah Hadise bize güzel bir netice getirecek. Bildiğiniz gibi İstanbul gelecek yıl Avrupa Kültür Başkenti. Eurovision’da birinci olursak bunu bu vesileyle İstanbul’a taşımayı arzuluyoruz" dedi.


EBU Başkanının TRT’den gelecek yıl Tarkan’ı göndermesini istediğinin hatırlatılması üzerine Özkök, "Buna önümüzdeki yıl bakacağız. Bu yıl Hadise ile yolculuğumuz çok önemli. Bu senenin Hadise yılı olacağına inanıyorum. Hadise ile Hadise yaratacağımız inancındayım. Biz buraya birinci olmak için geldik ve birinci olmayı da istiyoruz" diye konuştu.


Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Artukaslan da AA’ya yaptığı açıklamada, Rus GSM operatörlerinden Megafon ile yaptıkları anlaşma sayesinde Hadise’ye destek için 40 milyon SMS göndereceklerini söyledi.


Artukaslan, 12 Mayıstaki yarı final elemelerinde SMS’leri uygulamaya koyacaklarını belirterek, TRT ile işbirliği içinde Rusya’nın değişik bölgelerinde ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerde promosyon çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.


Bu arada partiye katılan Rus kızlar, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Türkiye’yi ve Hadise’yi çok sevdiklerini belirterek, yarışmada Hadise’yi destekleyeceklerini kaydetti.
Rus kızlardan biri, İngilizce, Hadise’nin çok güzel olduğunu ve onu SMS göndererek destekleyeceklerini söyledikten sonra, Türkçe, "Hadise’yi çok seviyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER