Yaşam
  • 23.4.2014 11:59

İntiharın altından lezbiyen ilişki rezaleti çıktı

ANTALYA'da 4 yıl önce 'intihar ettiği' öne sürülen manken Burcu Çağlayan'ı balkondan attığı iddiasıyla yargılanan İbrahim T.'nin, Burcu'yu kadınlarla sevişmeye zorladığı öne sürüldü.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kaldığı otelin 3'üncü katından 23 Temmuz 2010 tarihinde düşen ve kaldırıldığı hastanede ölen 2003 yılı mankenler kraliçesi Aslı Baş'ın toprağa verilmesinden 1 gün sonra, Antalya'da benzer bir manken ölümü gerçekleşti. Bir deri mağazasında mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Fener Mahallesi Akanay Sitesi'nde, sabaha karşı sevgilisi 34 yaşındaki İbrahim T.'nin 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. İbrahim T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcının 4 yıl süren araştırması sonunda İbrahim T. hakkında 'Kasten adam öldürme', arkadaşı Murat E. hakkında ise, 'Kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, adli kontrollü tutuksuz yargılanan Murat E., Çağlayan'ın ailesi ve tarafların avukatlarının yanı sıra, çok sayıda izleyici katıldı. Halen yakalama kararı ile aranan İbrahim T.'nin avukatları, Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hazırlayan Ulusal Kriminal Laboratuvar Şirketi'nin bilirkişiliğe yeterli olmadığını ileri sürdü.

'BURCU ÇOK SARHOŞ OLDU'

Tanıklardan Pınar Arslanoğlu, duruşma sırasında heyecandan gözyaşlarını tutamadı. Hakim karşısında zaman zaman girdiği ağlama krizi nedeniyle ifadesinin alınmasında zorluk çekilen Arslanoğlu, gece yarısından sonra eve gittiği için babası tarafından eve alınmadığını belirterek, "Ben mecburen Burcu ile o gece çıkmak zorunda kaldım. Burcu o gece çok sarhoş oldu. Onun tanıdığı birileri bizi bir eve götürdü. Burcu'yu bir odaya aldılar ve yatırdılar. Ben ona ne yaptıklarını bilmiyorum. Beni mutfağa aldılar ama bana zarar vereceklerini düşünerek çok korktum" dedi.

'KADINLA SEVİŞMEYE ZORLAMIŞ'

Tanıklardan Ece Kaya ise, "Burcu bana, İbrahim T.'nin kendisine, bir başka kadınla sevişmesi yönünde baskı yaptığını ve tehdit ettiğini söyledi" dedi.

Sanık avukatları ise Ece Kaya'nın verdiği ifadenin yanlı olduğunu ileri sürerek, "O kadar içselleştirmiş ki biz onu tanık sıfatından çıkartıp müşteki yerine koyalım" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, tanıklara yönelik bu çıkış üzerine avukatlara uyarıda bulundu.

Tanıkların ifadesi sırasında bir izleyici, “Allah adına doğruyu söyleyin. Burada gelmiş öyle- böyle diye ifade veriyorsunuz. Doğruları söyleyin" diye bağırması üzerine mahkeme başkanı Şenol Demir tarafından dışarı çıkartıldı.

YAKALAMA KARARI KALDIRILMADI

Duruşmada, dava dosyası bilirkişi raporuna itiraz nedeniyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğinden, her iki tarafın avukatlarının keşif talebinin, dosyanın dönmesinden sonraya bırakılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, avukatlarının tutuklamama garantisi ve yakalama kararının kaldırılmasını talep ettiği İbrahim T. hakkında somut şüpheler bulunması, mahkemeden kaçması ve nerede olduğunun bilinmemesi nedeniyle bu talebi reddetti. Mahkeme ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim T.'nin yurt dışına çıkış yapıp yapmadığının belirlenmesi, dosyanın geri dönmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 26 Haziran tarihine erteledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER