Yaşam
  • 11.3.2018 22:17

İran'da düşen uçakta ölenler arasında çok ünlü isimler var

İran'da düşen Türk özel jetinde hayatını kaybedenlerin arasında ünlülerin tercih ettiği bikini markası Lily & Rose'un kurucusu Liana Hananel olduğu açıklandı. Hananel'in ölüm haberi ünlü isimleri yasa boğdu.

Aralarında Özge Ulusoy, Rüya Büyüktetik, Şeyma Subaşı ve Martha Graeff gibi ünlülerin tercih ettiği bikini markası Lily And Rose’un kurucusu Liana Hananel de uçaktaki yolculardan biriydi.

İRAN'DA DÜŞEN UÇAKTA KİMLER VARDI?

İran'da düşen uçakta 3 mürettabat, Mine Başaran ve onunla beraber 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi.
Dubai’den İstanbul’a giderken, İran’da düşen özel jetteki yolcuların detayları belli olmaya başladı.
Uçakta bulunan yolculardan birinin de ünlülerin tercih ettiği giyim markası Lily & Rose'un kurucusu Liana Hananel olduğu açıklandı. Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh ve Sinem Akay

İstanbul’a dönen uçakta yer alan iki pilot belli oldu. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet ile Beril Gebeş, özel jeti kullanıyordu.

İstanbul’a dönmek üzere yolan çıkan ve İran’da düşen uçakta yer alan iki kadın pilotun ismi belli oldu. İran’da düşen Başaran Holding’e ait Challenger 604 tipi iş jetinin pilotları da kadındı. Uçağın Kaptan Pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti. Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı. Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları’nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding’e geçti. Beril Gebeş’nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot loraka görev yapıyor.

UÇAK KAZASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Özel uçakta yer alan isimler belli oldu. 2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle:

Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni , Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkuni Ayşe And.

Hostesin ismi Eda Uslu.

Pilotların isimleri ise Beril Gebeş ile Melike Kuvvet.

BAŞARAN HOLDİNGİN SAHİBİ HÜSEYİN BAŞARAN İRAN'A HAREKET ETTİ

Acı haberi alan Başaran Holding'in sahibi Hüseyin Başaran'ın İran'a hareket ettiği öğrenildi.

PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden pilotların isimlerinin Melike Kuvvet ve Beril Gebeş olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK ÖLÜMLÜ İŞ JETİ KAZASI

11 kişinin hayatını kaybettiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.

HÜSEYİN BAŞARAN'INİKİ İŞ JETİ VAR

İş adamı Hüseyin Başaran’a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran’da düşen Challenger 604’di.

Çift motorlu Challenger 604, Kanadalı Bombardier şirketi tasarımı. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holdin'e ait uçak 2001 modeldi. İmalat numarası ise 5494'tü.

Güncellenme Tarihi : 11.3.2018 22:44

İLGİLİ HABERLER