Yaşam
  • 15.11.2005 08:28

İŞTE 'BAŞTAN ÇIKARICILAR' LİSTESİ: EROTİK DÜRTÜLER NASIL AÇIĞA ÇIKAR?

Pırlanta yüzük, ince topuklu ayakkabılar, romantik aşk şarkıları ve para, erotik dürtüleri açığa çıkarıyor.

İnsanoğlu seksi keşfettiğinden bu yana, karşı cinsi ikna edebilmek ve aşk isteğini her daim canlı tutabilmek için büyük çaba harcıyor. Adını mitolojideki seks ve güzellik tanrısı Afrodit'ten alan afrodizyaklar yani cinsel gücü artırıcı maddeler ve bunları içeren yiyecekler uzun zamandır "baştan çıkarıcılar" listesinin başında yer alıyor. Her ne kadar uzmanlar bunun insanın sahip olduğu erotik karaktere bağlı olarak kişiden kişiye değiştiğini belirtse de Amerikan Forbes dergisi, kadın ve erkek için öncelik sıraları ve etkileri farklılık gösteren fakat günümüz dünyasında pek çok kişi üzerinde benzer etkiler yapacağı düşünülen 'bir ilk 10 listesi' hazırladı;

***


1- SOUL müziğin ustalarından Barry White'ın unutulmaz aşk şarkıları... Özellikle "It's Ecstasy When You Lay Down Next To Me" ve "I'll Do For You Anything You Want Me To" isimli şarkıları.

2- PEK çok kişi aşkın beş duyu organımızdan en çok göze hitap ettiğini düşünür. Ancak etkileyici bir parfüm vücut ısısıyla birleşince mükemmel bir afrodizyak etki yaratıyor.

3- İŞTE kadın ile erkek arasındaki en büyük afrodizyak farkı. Hediye edilen pırlanta bir söz yüzüğü kadını baştan çıkarır. Parasını ödeyen erkek için ise ters etki yapar.

4- GECELİK ilişki yaşayanlar yanılmıyor. Birkaç kadeh alkol işe yarayabilir. Fakat Shakespeare'in Macbeth'de dediği gibi: "İçki arzuları kabartır, ancak iyi bir performansı yok eder."

5- SİYAH, yüksek topuklu deri bir ayakkabıdan başka erkeği tahrik edici ne olabilir ki! Kadına seksi bir görünüm veren ayakkabılar erkek de ise afrodizyak etki yaratıyor.

6- PARTNERLERİN birbirlerine yaptıkları yumuşak bir masaj listenin olmazsa olmazı.

7- VE Para! Türk filmlerinin unutulmaz repliği "Bedenimi satın alabilirsin ama ruhumu asla" tartışılabilir. Para belki aşkınızı satın alamayabilir ama afrodizyak etki yaratacak her şeyi satın almanızı sağlar.

8- VERİLEN sözler milenyum ilişkilerinin en güçlü afrodizyakları. Nasıl mı? İşte size iki örnek: "Evet, bebeğim. Seni yapımcı arkadaşımla tanıştıracağım", "Sonbaharda Paris mi? Önemli değil, gideriz tatlım"

9- VÜCUDUNUZUN göbek ve bel kısımlarını açıkta bırakan dekolte giysiler de afrodizyak etki yaratıyor. Dekolte erkek giysilerinin de kadın için aynı etkiyi gösterdiğini biliyor muydunuz?

10- FORBES listesine afrodizyak etki yaratan istiridyeyi de eklemeyi de ihmal etmemiş.

/Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:39

İLGİLİ HABERLER