Yaşam
  • 29.7.2014 10:21

İşte bayramda bile babalarıyla barışmayan ünlüler...

İstisnalar olsa da çoğu, kızları “kötü yola” düşmesin diye kalkan olmaya çalıştığı için koluna vurulmuş babalar…
“Bir tanesi”nin “herkese” mal olmasından, şöhret olarak “elden kaçmasından” korkup engel olmaya çalışmış bağrı yanıklar…
“Babam ve Oğlum” filminde Hüseyin Efendi'nin (Çetin Tekindor) feryadı vardı ya:
“Burda duraydım böle, tam burada… Böyle gollarımı açaydım iki yana… Dutaydım onu ben… Getme deyeydim… Getme… On beş sene evvelsi duraydım böyle… Dutaydım yavrumu… Sarılaydım böyle evladımaaaaa…  Getme deyeydiiiiiiiimm… Dutamadıııımm…”
İşte o çırpınışın, o serzenişin nice tanıdık izdüşümünden birkaç tanesi... 

Ebru Gündeş: 'Öldü” diye yalan söyledi
Şarkıcı uzun yıllar “Babam ben küçükken öldü” demiş, hatta yalanını biraz daha abartarak “Babam burada yatıyor” diye bir mezar başında dua bile etmişti! Oysa baba Remzi Gündeş, kızı daha yeni yeni şöhret basamaklarını tırmanmaya başladığında evi terk etmişti. Yıllar sonra perişan bir halde ortaya çıkan ve eskicilikle uğraşan Remzi Gündeş, “Benim Ebru diye bir evladım yok” demişti. İkili hâlâ görüşmüyor.

Burcu Esmersoy: Kabrime sakın gelme
“Kızıma bak… Her akşam dua etmiş, beni düşmüş halimle görmek için... Allah belamı vermiş daha da verecekmiş.” Timur Esmersoy, kızı Burcu'nun “ağır hakaretlerine maruz kalması” sebebiyle üzüldüğünü söyleyerek gündeme gelmişti. Dertli baba beyin kanaması geçirdiği dönemde kızını aradığını ama Burcu'nun kendisiyle ilgilenmediğini, hastanede olduğunu kendisine haber veren yakınlarını da “Bana ne, bana neden haber veriyorsunuz?” diye terslediğini söylemişti. Baba Esmersoy'un bir de vasiyeti vardı: “Her şey koptu içimde... En yakınlarıma, arkadaşlarıma, ablama, enişteme beni tanıyan herkese vasiyet ettim. 'O kişiyi' cenazemde görmek istemiyorum. Beni huzur içinde yatırmak istiyorsanız lütfen cenazeme dahi gelmesin. Ekranda şov yapıyor. Babasına hakaret ve beddua eden biri nasıl başkalarına yardım edebilir?”

Aysun Kayacı: O adam ağır şizofren
Küçük yaşlarda katıldığı güzellik yarışmasıyla dikkatleri üzerine çeken, ardından yaptırdığı estetik ameliyatlarla büyük değişim yaşayan Aysun Kayacı, ilk estetiğini babası yüzünden yaptırdığını iddia etmişti. Hakkında hayırsız evlat olduğu yönünde açıklamalar yapan babası Selahattin Kayacı yüzünden ülkeyi terk etmeyi bile düşündüğünü söyleyen Kayacı, babasının, bir tartışma sonrası burnunu kırdığı için estetik yaptırdığını söylemişti. Çocukken babasından şiddet gördüğünü iddia eden Kayacı, “O adam alkolik ve ağır şizofreni hastası. Kan bağı yüzünden onun gibi delirmekten çok korkuyorum” demişti. Babası Selahattin Kayacı ise kızının yalan söylediğini belirtmişti. Baba kız hâlâ küs. 

Sema Uyanır: Ailesini parçaladı
1983 yılının Türkiye ikinci güzeli seçildiğinde sadece 16 yaşındaydı Sema Yunak. Podyumda gurur ve mutlulukla objektiflere gülümserken başına geleceklerden habersizdi. Gülen mavi gözlerini çerçeveleyen koyu renk saçlarının üzerine kondurulan tacın ailesini dağıtacağı aklına bile gelmemişti şüphesiz. Kardeşi Tunç, Sema'nın güzellik yarışmasına katılmasına karşı çıkıyordu. Ancak Sema Yunak ısrar etti. Baba Tulû ile kardeş Tunç, Sema Yunak yüzünden tartışmaya başladılar. Baba bir anlık öfkesine yenilerek oğlunu öldürüp cezaevine girdi. Eşi Nadire Hanım da Tulû Bey'i terk etti. 

Esra Balamir: Babası hapiste öldü
Hangi mesleği ve hangi sıfatı yakıştıracağımızı ilk fırsatta bulamadığımız “ünlü sima” Esra Balamir, “babasının adını bile duymak istemeyenlerden.” Kırgınlıklarının sebebini kimse bilmese de, Balamir, bir televizyon programında gözyaşları içinde, “Çok uzun zamandır babamla problemlerim var. Adını bile duymaktan hoşlanmıyorum” demişti. Baba Balamir, bir süre sonra cezaevinde ölmüştü.

Hamiyet: Babası intihar etti
Şarkıcı Hamiyet'in, Altınoluk'ta oturan babası Kurban Etyemez, tabancayla başına ateş ederek hayatına son vermişti. Kurban Etyemez intihardan önce eşi emekli öğretmen 54 yaşındaki Asiye Etyemez ile bilinmeyen bir sebeple tartışmış, önce iki el havaya ateş etmiş, daha sonra eşinin şaşkın bakışları arasında namluyu şakağına dayayıp tetiği çekmişti. 

Güzide Duran: TIR şoförü diye...
Manken Güzide Duran'ın babası Yüksel Duran da kızını defterinden sildiğini söylemişti. Baba Duran, “Kızım, tır şoförü olduğum için beni düğüne çağırmadı” demişti. Yüksel Duran, kızının bazı pozları yüzünden aralarının açıldığını iddia etmişti. Dertli baba, kızı hakkında “Onu ben büyüttüm. Düğününe beni değil üvey babasını çağırdı” demişti.

Hande Ataizi: Dünya görüşümüz ayrı
Hande Ataizi sanat dünyasına “soyunduktan” sonra, annesinden ayrılan mimar babası ile hiç görüşmedi. Babasıyla “dünya görüşleri çok farklı olduğu için” irtibatını kestiğini söyleyen oyuncu, “O bütünüyle manevi dünyayı seçti. Ben de Müslümanım ama bunu hayat tarzına yöneltmem” demişti. Ne demekse…

Sibel Turnagöl: Cenazesinde bile yok
Sanatçının babası Coşkun Turnagöl tek başına yaşadığı evinde ölü bulunmuştu. Sibel Turnagöl babasının cenaze törenine katılmak yerine çelenk göndermekle yetinmişti. Bu duruma sinirlenen kardeşi Cihan Turnagöl ablasına ateş püskürmüştü. Ablasının, ölümü bile reklam malzemesi olarak kullandığını iddia eden Cihan Turnagöl, “Bu cenaze Fatih'te, Zincirlikuyu'da olsa katılırlardı. (Tekirdağ'daydı.) Çünkü onlar için orası reklam yeri” demişti. Sibel Turnagöl ise kendisini şöyle savunmuştu: “Babamın cenazesine gitmedim. Çünkü orada olacak olayları tahmin ediyordum. Mezarına gideceğim.”

Nefise Karatay: Babasını fena kırdı
Eski manken şimdi sunucu Nefise Karatay da babasını kızdıranlardan... Bir Kurban Bayramında babasının yaşadığı Gökçeada'nın Zeytinli köyüne giden Karatay, uzun uğraşlar, el öpmeler, özür dilemeler sonunda kendisini evlatlıktan reddeden babası Orhan Bey'in gönlünü almayı başardı. Orhan Karatay geçmişe sünger çektiğini söyleyerek, “Nefise birçok defa telefonla arayıp özür diledi. Fakat üzüntüm ve öfkem geçmemişti. Bugün bayram. Bu günler kırgınların barışma günü” demişti.

Işın Karaca: Barıştı ama kaybetti
Şarkıcı Işın Karaca uzun yıllar babasıyla küs yaşamış, tam barıştıkları ay babası Ali Büyükkaraca (61) vefat etmişti. Ali Büyükkaraca bir televizyon programında kızı Işın Karaca ve onun menajerliğini yapan oğlu Akın Büyükkaraca'yı “hayırsız evlat” olmakla suçlamıştı. “Baba üzüntüsünden” erken doğum yaptığı söylenen Işın Karaca ise yıllardır görüşmediği babasının alkol bağımlısı olduğunu iddia etmişti. Sanatçı yine de babasıyla barışmaya karar vermiş ve onu İstanbul'a getirip bakımını üstlenmişti. Ancak Karaca bir süre yoğun bakımda kalan babasının ölüm haberiyle yıkılmıştı. 

TÜRKİYE GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER