Yaşam
  • 2.3.2015 16:05

İşte öldürülen siyasetçinin fotomodel sevgilisi

Rusya’nın başkenti Moskova’da halk geçen cuma gecesi suikaste kurban giden muhalif lider Boris Nemtsov için matem yürüyüşü düzenledi.

Duritskaya ev hapsinde

Bu arada muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürüldüğü sırada yanında bulunan Ukrayna asıllı fotomodel Anna Duritskaya’nın ev hapsinde tutulduğu öğrenildi. İki günden beri 23 yaşındaki Duritskaya ile bağlantı kurulamadığını ilk önce Moskova’daki Ukrayna konsolosu açıkladı. “Dojd” televizyon kanalına konuşan Konsolos Genadiy Breskalenko, “Nemtsov suikastından sonra tanık sıfatı verilen vatandaşımız Anna Duritskaya ile bağlantı kuramıyoruz. Tedirgin olmaya başladık. Vatandaşımızın durumunu merak ediyoruz” dedi. Ukraynalı yetkililerin açıklamadan kısa bir süre sonra Nemtsov’un sevgilisi olduğu bilinen Duritskaya’nın avukatı Vadim Prohorov durumu aydınlattı. Müvekkilinin Rus savcılara ifade verdikten sonra Nemtsov’un eski bir tanıdığının evine sıkı güvenlik önlemleri altında götürüldüğünü söyledi.
Ölüm korkusu yaşayan 23 yaşındaki Anna Duritskaya, Kiev'deki annesini arayarak yanına gelmek istediğini söyledi. Evine gitmek için yalvardığı belirtilen Anna'nın hala olayın şoku içinde olduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER