Yaşam
  • 15.2.2009 12:50

İŞTE, RECEP İVEDİK 2'DEKİ TEPKİ ÇEKEN KÜFÜRLER...

Filmi beğenenler “Esprilerdeki argo kelimeler hayatın içinde var” derken, beğenmeyenler ise “Film küfürden geçilmiyor, 13 yaşından küçük çocuklar kesinlikle izlememeli” görüşünde...

Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 2” filmi ilki gibi çok konuşulacağa benziyor. Eleştirmenlerin ikiye bölündüğü film cuma günü gösterime girdikten sonra seyircilerden de farklı tepkiler aldı. İşte izleyici görüşleri :

ÇOCUKLAR SEYRETMEMELİ

Gizem Başaran (22) Grafik Tasarımcı: Ben filmi çok beğendim, hemen hemen her sahnede güldüm. Recep İvedik 2, birinci filme göre daha güzel. Argo kelimelere de dikkat edilmiş ama yine de küçük çocukların seyretmemesi gerekiyor bence.

VERDİĞİM PARAYA DEĞMEDİ

Hakan Yürür (30) Subay: Birincisinde çok gülmüştüm ve Şahan’dan yine aynı performansı beklerdim. Kesinlikle küçük çocukların izlememeleri gerekiyor. Ben kardeşimle birlikte geldim ve argo birçok sahnede rahatsız oldum. Verdiğim paraya değmedi.

İLKİNDEN GÜZEL OLMUŞ

Gizem Aydın (23) Moda Tasarımcısı: Bence Recep İvedik bir halk kahramanı. Herkesin içinde olan ama dışarıya göstermediği pis tarafların hepsi onda birleşmiş, bu yüzden güldürüyor bence. Çok ince espriler yok filmde, her seviyede her kültürde insan anlayıp gülebilir.

YİNE O HALK KAHRAMANI

Gökhan Naldemirci (26) İşletmeci: İlki gibi değildi. Komik sahneler var ama yetersiz kalmış. Birincisinden sonra Recep İvedik 2’ye gelirken beklentilerim daha fazlaydı bunu karşılayamadı Şahan Gökbakar. Ama tabi ki Recep İvedik’e karşı olar taraftan değilim. O bir halk kahramanı.

TEPKİ ÇEKEN DİYALOGLAR

- Ninesi, Recep’e kızıyor: Kalk s...r git hayvan herif!

- Nine: Gel play station oynayalım da k...yım sana. Recep: Kimin kime k...cağı belli olmaz.

- Recep bir kıza fal bakıyor: Sana biri k...armış.

- Recep yoga yapıyor: Siz insanları dom ... tıyorsunuz!

- Partide kanepe denildiğinde Recep cevap veriyor: Kanepeye bak, benim g...me bak!

- Japonlarla konuşuyor: Orama k.ma burama k. Çok s.. çek..

- Partide: Bu parti g.üm gibi geçiyor.

- Hemşire kıyafeti giyen kıza “Tansiyonumu ölçer misin” diyor. Daha sonra cinsel organını tutup “Küçük tansiyonumu ölçer misin” diyor.

- Marlyn Monroe kılığındaki bir kadına: Doğru söyle Einstein sana ç. tı mı?

- Ninesi 3-4 kere son nefesini verirken, “evdeki maun sandık” diyor, ölüyor, sonra tekrar canlanıp “evdeki maun sandık” diyor. Recep “yeter artık tamamla cümleyi” diyor. Ninesi “g.. ne girsin” diyor ve ölüyor.

Bu filmi çocuklara nasıl izletirsiniz

Fİlmi izleyen VATAN Dış Haberler Müdürü Uğur Koçbaş, izlenimlerini anlattı: Recep İvedik karakteri Şahan Gökbakar’ın televizyon şovunda belki de en çok ilgi çeken tiplemesiydi. Kıllı, medeniyetin kıyısından geçmemiş bir adamın pencereden sarkıttığı bira sepetiyle geçen hayatı gerçekten de “komik”ti. Şahan da bu durumu fark etmiş olacak ki bu hikayeyi sinemaya uyarladı ve Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmine imza attı. Biz de kendine “hayvanım ama evcil değilim” diyen bu adamı izledik. İvedik’in ikinci filminin fragmanı gençlerin sık sık karşılaştıkları ama ailelerinin çok da anlamadığı klişeleri çok iyi kullanıyor olmasından dolayı yüz binlerce kişi tarafından izledi. Bu nedenle arkadaş grubumuzla filmi açılış gününde izledik. Görüşlerimiz şöyle:

1) Film baştan sona argo ve küfür. TV’lerde her gördüğünü taklit eden 8-10 yaşındaki çocuklara bu filmi seyrettirirseniz size edecekleri küfürlere hazırlıklı olun.

2) Recep’in filmde ninesini oynayan karakterle diyalogları inanılmaz. Ninesinin “Gel sana PES’te k....yım” şeklindeki teklifine “Kimin k....cağı belli olmaz” cevabını gözlerimiz fal taşı gibi açılarak izledik.

3) Ninesinin ölüm döşeğinde sandıkla ilgili ettiği küfür, “Yuh artık bu kadar da olmaz” dedirtti.

4) Eczacı kalfasıyken kilolu kadına nasıl fitil kullanması gerektiğini anlattığı 2 dakika iğrençten de öte.

5) Fragmana aldanıp filmi izlemeyin. Şahan fragmana filmdeki tüm esprileri zaten koymuş.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:10

İLGİLİ HABERLER