Yaşam
  • 28.12.2017 00:25

Kış günü içinizi ısıtacak görüntüler: Batık Şehir Kekova...

Kış modundan çıkıp yaz moduna geçmeye ne dersiniz... İşte Kekova yat turundan ferahlatan görüntüler...

Kekova, Antalya’nın Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy (Simena) ve Üçağız açıklarındaki küçük, şirin, kayalık bir ada. Kekova’ya teknelerle ulaşım sağlanıyor. Kuzeyinde MS. 2. yüzyılda depremlerle yok olmuş Dolkisthe Antik Kenti’nin batıklarının bulunduğu Kekova, 1990’dan bu yana sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. Doğa ile tarihin iç içe geçtiği, turkuaz denizin binlerce koyla çevrildiği bir yeryüzü cenneti olan Kekova, yatların demirlediği eşsiz sahilleri ve balıkçı köyleri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Mavi yolculuk tekne ve yatlarının en popüler duraklarından olan Kekova’da yüzmek için en güzel yer Tersane Koyu. Burası aynı zamanda, Bizans dönemine ait bazilikasıyla arkeolojik kalıntıların yoğun olarak bulunduğu, pırıl pırıl suya sahip.

Kekova Nerede Nasıl Gidilir

Kekova, Antalya’ya 170 km, Demre’ye 150 km, Kaş’a 35 km ve Dalaman’a da 190 km uzaklıkta yer alıyor. Kekova’ya, Antalya’dan Demre’ye karayolu ile, Demre’den, Kaş’tan ve Üçağız’dan da tekne ile ulaşabilirsiniz. Antalya-Kekova arası araçla yaklaşık 3 saat sürüyor.

Finike’den sabah başlayıp akşama kadar süren Kekova, Kaleköy, Üçağız ve Korsan Mağarasının tekne ile içine girdiğimiz çok özel görüntüler… Keyifli seyirler…

Güncellenme Tarihi : 27.12.2017 22:33

İLGİLİ HABERLER