Yaşam
  • 4.4.2008 12:57

METEOROLOJİ'DEN 3 AYLIK HAVA TAHMİN RAPORU

ANKARA - Bahar döneminde, ortalama sıcaklık değerleri, Akdeniz havzası ve Türkiye'de normallerin 1-2 derece üzerinde seyredecek.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Nisan-Mayıs-Haziran dönemine ait mevsimsel tahmin raporu hazırladı.
     Raporda, Türkiye'nin içinde bulunduğu Akdeniz kuşağı dahil olmak üzere özellikle kuzey yarım kürede, geçen yıl yaşanan ılık kış mevsimi, sıcak ve kurak ilkbahar, yaz mevsiminin getirdiği yağış azlığına bağlı hidrolojik ve tarımsal kuraklık, orman yangınlarında artış trendi gibi olumsuz şartların tüm sektörleri etkilediği ifade edildi.
     Geçen yıl Sonbahar mevsiminde normallerin üzerinde gerçekleşen yağışların, 2007-2008 yılı tarımsal üretimin başlangıcı ve ekim döneminde oldukça yararlı sonuçlar ortaya çıkardığı vurgulanan raporda, ''Ayrıca, Büyükşehirlerde görülen içme suyu baraj havzalarında su açığına bu yağışların pozitif etkileri yansımıştır'' denildi.
     Raporda, 2007 Aralık-2008 Şubat döneminde, ortalama hava sıcaklığı değerlerinde ülke genelinde normallerin 0.5 ila 1.5 derece altında, yağış değerinde ise yüzde 23'lük bir azalma meydana geldiği belirtildi.
     Raporda, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait meteorolojik tahminlere de yer verildi.
     Ortalama sıcaklık değerleri Nisan-Mayıs-Haziran döneminde Akdeniz havzası ve Türkiye'de normallerin 1-2 derece üzerinde seyredecek. Ortalama basınç değerleri bu dönemde normallerin 2-3 milibar altında gerçekleşecek.
     Yağış ortalamalarının ise Nisan ayında batı kesimlerde normalleri seviyesinde, Mayıs-Haziran döneminde normallerin biraz altında gerçekleşecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:43

İLGİLİ HABERLER