Yaşam
  • 14.9.2007 13:15

MUHTARDAN İLGİNÇ PROTESTO: DONLA YOLA YATTI

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Fasıllar Köyü'nün Muhtarı 54 yaşındaki Vehbi Sefa, Konya- Seydişehir karayolunun köy arazilerinin ortasından geçirilmesini protesto etmek için yol ortasında soyunup beyaz, paçalı donu ile eylem yaptı. Sürücülerin şaşkın bakışları arasında donuyla yol ortasına yatan muhtar Sefa, "Tek istediğimiz yolun karşısında kalan arazilerimize geçebilecek bir geçit yapılması" dedi.

Yapımı 2001'de tamamlanan Konya- Seydişehir karayolunun Fasıllar Köyü arazilerinin ortasından geçtiğini, bunun da köylüleri mağdur ettiğini belirten muhtar Sefa, "Yolun her iki tarafına güvenlik gerekçesiyle bariyerler konuldu. Bu nedenle karşıda kalan arazilere geçmekte zorluk çekiyoruz. Üstelik çocuklarımız da karşıdan karşıya geçerken kaza tehlikesi atlatıyor. Tapulu arizilerimizi ekemiyoruz. Hayvancılıkla uğraşanlar hayvanları karşı araziye geçirirken büyük sıkıntılar yaşıyor. Yıllardır durumu yetkililere anlatmaya çalıştık. Ancak bizi dinleyen bile olmadı" diye yakındı.

DONLA YOLA YATTI

Sesini yetkililere duyurabilmek için karayolunda soyunup protesto eylemi yapmak zorunda kaldığını belirten muhtar Vehbi Sefa, araç sürücülerinin şaşkın bakışları arasında önce gömleğini ardından pantolonunu ve atletini çıkardı. Yol ortasında beyaz paçalı donuyla kalan Sefa, bir süre de yol ortasına yatarak yolun tek yönünü trafiğe kapattı. Sefa, "Tek istediğimiz yolun karşısında kalan arazilerimize geçebilecek bir geçit yol yapılması. Eğer böyle bir yol yapılırsa hem insanlarımız hem de traktörlerimiz karşı tarafa rahatlıkla geçebilir. Ekim yapamadığı için fakirleşen köyümüz kalkınır. Yetkililere sesleniyoruz. Açız. Artık derdimize bir çare bulunsun" diye feryat etti.

Muhtar Vehbi Sefa'nın karayolundaki donlu eylemi yaklaşık yarım saat sürdü. Sefa, daha sonra eylemini bitirip giyinerek köyüne döndü.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:24

İLGİLİ HABERLER