Yaşam
  • 22.1.2006 12:28

'MURAT TAŞDEMİR, BANU İÇİN ÇOK AĞLADI'

Bir ekran depremi daha

“Afrodit” lâkaplı Banu Alkan ile sevgilisi Murat Taşdemir’in, kapatıldıkları evden gerçekleştirilen programdaki inanılmaz diyalog, izleyenleri çıldırttı. Binlerce kişi, “Reyting için bu yapılır mı? Adam kadına her türlü hakareti yapıyor, aşağılıyor. Kimse buna dur demeyecek mi” diye isyan etti

Gerçek mi, rol mü?

Ekran ayıbı bununla da kalmadı. Banu-Murat kavgalarını, reyting uğruna öteki TV kanalları da defalarca yayınladı. Görüntüler, “tartışma” kisvesi altında ana haber bültenlerine “getirilerek, utandıran konuşmalar ekrana yeniden yansıtıldı. Bu arada, Banu ve Murat’ın rol yaptığı ve yazılan senaryoya göre hareket ettikleri de iddia edildi.

Televizyon izleyicileri, ikilinin, çekimlerin yapıldığı evin içinde ve katıldıkları programlardaki kadını küçülten konuşmalarının topluma kötü örnek olduğundan yakınıyorlar. Reyting için yapıldığı belli olan ve televizyon kanallarının para için bu duruma göz yumması protesto edilirken, önceleri sadece atv’de sabah kuşağında yayınlanan diyalogların reyting uğruna tüm kanallara taşındığı kaydediliyor. Programın yapımcıları ise Banu Alkan-Murat Taşdemir görüntülerinin, her kanalda magazin programları, hatta ana haber bültenleri tarafından gündüz ve gece ekrana getirilmesini halkın yoğun ilgisine bağlıyorlar. Öte yandan iki ismin rol yaptığı ve belirlenmiş bir seneryoya uygun hareket ettikleri iddia ediliyor.

Psikolog görüşü: İzleyici, dizi izler gibi seyrediyor

Uzman Psikolog Alanur Özalp “Alkan ve Taşdemir iki karakteri canlandırıyor. Biri sinirli, öfkeliyi, diğeri coşkulu sevgi dolu rolü üstenmiş. Bu tarz programlar, kadına şiddetin kolaylıkla görülebildiği toplumlarda insanlar üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Bazen izleyicilerin stüdyoyu basıp Murat Taşdemir’e, (Sen ne yapıyorsun, bu kadar da olmaz ki) diye müdahale edecekleri endişesini de duyuyorum.”

Menajerleri Seyhan Soylu: Murat, Banu’nun omuzunda çok ağladı

Banu Alkan ile Murat Taşdemir’in menajeri Seyan Soylu TV programı için ikiliyi aynı evde buluşturma projesinin kendisine ait olduğunu açıkladı. Soylu, Murat Taşdemir’in Banu Alkan’ı çok sevdiğini kaydederek “Ben Murat’ın Banu Alkan için benim omuzuma başını koyup ağladığına çok şahit oldum. Evet şimdi evde rol yapıyor ama erkekliğine toz kondurmamak için. ‘Ben süper erkeğim’ modeli çiziyor. Banu’nun Murat’a zaafı belli. Murat bunu kullanıyor.

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:12

İLGİLİ HABERLER