Yaşam
  • 11.2.2014 18:01

Nymphomaniac‘ın seks sahneleri

 Yönetmeninden oyuncusuna kadro 'tuhaf' davranışlar sergileme konusunda deyim yerindeyse birbiriyle yarıştı. Her iki bölümünün de kısa versiyonları haftaya !f İstanbul’da gösterilecek olan Nymphomaniac'dan izlenimler....

Bu yılki Berlinale’nin belki de en merakla beklenen filmi yarışma dışı olarak programa dahil edilen Lars von Trier’in ‘Nymphomaniac Vol.1’ıydı. Filmin iki saat uzunluğundaki standart versiyonu Noel’den bu yana çeşitli ülkelerde gösterime girmişti.

Yaklaşık iki buçuk saat uzunluğundaki sansürsüz versiyonunun dünya prömiyeriyse Berlin’de gerçekleşti ve daha çekim aşamasındayken etrafında bolca gürültü kopan ‘Nymphomaniac Vol.1’ festivalin de olayı olmayı başardı.

Filmin pazar günkü basın toplantısında yaşananların yankısı hala devam etmekte. Görünen o ki Von Trier provokasyondan vazgeçmeyecek.

Planlı olduğunu düşündürten bir şovla basın toplantısını terk eden Shia LaBeouf ise filmin aynı akşam gerçekleşen galasına da üzerinde “Artık ünlü değilim” yazan bir kese kağıdını kafasına geçirerek katıldı.

‘Nymphomaniac Vol.1’ beklentilerin aksine kışkırtıcı bir film değil. Joe isimli kendisini nemfoman olarak tanımlayan bir kadının çocukluğundan başlayarak hayat hikâyesini anlatan film, gerçekten keyifli bir seyirlik.

Filme gösterilen ilginin başlıca sebebi olan gerçek seks sahneleriyse erotizmden fazlasıyla uzak.

İkinci bölümün sansürsüz versiyonunun ilk kez nerede gösterileceği hâlâ bilinmeyen Nymphomaniac'ın ikinci bölümünü izlemeden film hakkında kesin bir kanıya varmak zor.

Fakat tek bir sahnede harikalar yaratan Uma Thurman için bile bu filmi izlemeye değer! Filmin her iki bölümünün de kısa versiyonları haftaya !f İstanbul’da gösterilecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:45

İLGİLİ HABERLER