Spor
  • 22.11.2014 10:31

Olay çıkartan Sırplara tekbirlerle saldırdılar

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesinde çıkan olaylarda 25 yaşındaki Kızılyıldız taraftarı Marko İvkoviç kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Olay amatör kameraya yansıdı.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray ile Kızılyıldız Telekom basketbol takımları arasında oynanan Euroleague karşılaşması öncesi; salona tekbirlerle gelen Galatasaray’lı taraftarlar ile Sırp taraftarlar arasında çıkan kavga 25 yaşındaki sırp taraftar Marko İvkoviç ‘in ölümüne sebep oldu.



Olay yerinden görüntü

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun önünde yaşanan olayda Marko İvkoviç adlı 25 yaşındaki bir Sırp taraftar kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Sırbistan’ın İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, olay nedeniyle şoka uğradığını ifade ederken, güvenlik konusunda olay öncesi uyarılarda bulunduklarını kaydetti. Sırp taraftarların Türkiye’den bir an önce çıkarılması için çabaladıklarını söyleyen Markoviç, “Türk doktorların taraftarın hayatını kurtarmak için aslanlar gibi mücadele etti” ifadelerini kullandı.



HOLİGANLIKLARIYLA TANINAN 'DELİJE' GRUBU ÜYELERİ

Tekbir getiren bir grup Galatasaray taraftarı, Kızılyıldızlı Sırplar’ın üzerine yürürken polis olayları yatıştırmaya çalışıyor. Sultanahmet’te kaldıkları otelden Abdi İpekçi’ye kadar gelen Sırp taraftarlar Avrupa’da holiganlıklarıyla tanınan ‘Delije’ grubu üyesi fanatik taraftarlar olarak tanınıyor. Delije üyleleri meşalelerle marşlar söyleyerek kuyrukta bilet almak isteyenlerin üzerine yürüdü.

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER