Yaşam
  • 29.10.2006 14:13

ŞANLIURFA'NIN AŞİRET DÜĞÜNLERİ JET SOSYETELERİ ARATMIYOR

ALİ LEYLAK
ŞANLIURFA  - Güneydoğu'da moda haline gelen aşiret düğünleri, jet sosyetenin düğünlerini aratmıyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol'un yeğeninin düğününde dolarlar havada uçuştu.

 Düğüne katılan konuklar dolar atma yarışına girince, havaya saçılan dolarları pistte toplamak için çocuklar ve görevliler birbirleriyle kapıştı. Çuvallar dolusu dolarları saymakta güçlük çeken saz ekibi, terlerini dolarla sildi.


Şanlıurfa Şehitlik'te bulunan Çamlık Restoran'da Avukat Serdil İzol ile Mimar Berfin Yücel çiftinin düğün törenine CHP Şanlıurfa milletvekili Vedat Melik, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bucak aşiret reisi Ahmet Ersin Bucak, İzol aşiretinden Meclis Başkanı Cemal İzol, kardeşi Cihan İzol ile Şanlıurfa ve Siverek'in önde gelen aşiret reisleri ve aileleri katıldı. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde coşan davetliler, uzun süre halay çekip, göbek attı. Aşiret düğününde yaklaşık 5 bin dolar havaya saçıldı. Çocuklar ve görevliler arasında kıyasıya bir mücadele başlayınca piste saçılan dolarları kapabilmek için yerlere yatan çocuklar birbirlerini ezdi.


Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı düğün töreninde, nikahı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıyarken, çiftin şahitliğini ise Bucak aşiret reisi Ahmet Ersin Bucak ile CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik yaptı. Nikah sonrasında Fakıbaba, yeşil bir Şanlıurfa için genç çiftlere birer çam fidanı hediye etti. Ardından genç çift halaya kalkınca damadın babası Kadir İzol, deste halindeki dolarları konukların üzerinde havaya saçtı.


Düğün töreninde saçılan paralar herkesi şaşkına çevirirken, geline kilolarca altın takıldı. Uzun kuyruğun oluştuğu takı töreninde oldukça mutlu görünen genç çift ilk işleri olarak eve gidip kilolarca ağırlığındaki takılardan kurtulmak olduğunu belirtti. Aşiret düğününde konuklara tandır, içliköfte, fıstıklı pilav, Urfa'nın yöresel yemeklerinden lebeni ve borani ile meyve ikram edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:02

İLGİLİ HABERLER