Yaşam
  • 22.4.2014 20:58

Sapık fotoğrafçı

Bugüne kadar Barack Obama, Kate Moss, Madonna, Miley Cyrus gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışan ABD’li fotoğrafçı Terry Richardson hakkında taciz iddiası ortaya atıldı. Vukuat listesi kabarık olan Richardson'ın bu son skandaldan sonra büyük firmalarla çalışmasının zor olduğu yorumları yapılıyor.

İngiliz model Emma Appleton tarafından ortaya atılan iddiaya göre, ünlü fotoğrafçı kendisine bir mesaj göndererek Vogue dergisi çekimlerinde yer vermek için cinsel ilişkide bulunmayı teklif etti.

Model Appleton, fotoğrafçının kendisine gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü Instagram ve Twitter hesaplarından paylaştı. Terry Richardson’un Facebook hesabından yollandığı iddia edilen mesajda ünlü fotoğrafçı genç modele, "Eğer seninle birlikte olabilirsem New York’daki bir Vogue çekimine adını yazabilirim" diyor.

MENAJERİ YALANLADI
Richardson ise iddiaları reddetti ve mesajı kendisinin göndermediğini söyledi.

Appleton’ın sosyal medyada paylaştığı mesaj kısa sürede pek çok yorum aldı. Ancak sonrasında Appleton mesajı sildi ve menajeri tarafından mesajın Richardson’a ait olmadığı açıklandı.

İngiliz manken sildiği mesajdan sonra, “Hiç yayınlamamış olmayı dilerdim (Richardson’ın mesajını)… Kim olduğun önemli değil ya da sektörün ne olduğu, sadece düzgün insan olun” diye bir tweet attı ve daha sonra da Twitter hesabını tamamen kapattı.
BİRİ BU ADAMI DURDURSUN
Terry Richardson’ı yakından takip edenler için bu iddia hiç de şaşırtıcı değil. Zira ünlü fotoğrafçı, özellikle çekimler sırasında kimileri tarafından “uygunsuz” bulunan davranışlarıyla tanınan bir isim. Farklı modeller tarafından taciz iddialarıyla sıkça gündeme gelen Richardson, şarkıcı Miley Cyrus’ın çok tartışılan “Wrecking Ball” videosunun da yönetmeni.

Jamie Peck, Liskula Cohen ve Rie Rasmussen, fotoğrafçı tarafından tacize edildiğini iddia eden modellerden bazıları. Richardson ise hakkındaki bu iddiaların tümünü yalanlıyor.

Vogue ABD, hakkında pek çok kez taciz suçlaması yapılan fotoğrafçıyla 2010 yılından beri çalışmadığını ve gelecekte de çalışmayı düşünmediklerini açıklamıştı. Ancak Richardson'la en son Şubat'ta çalışan Vogue Paris, Appleton'ın ortaya attığı iddiayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yaşanan son skandalın ardından Richardson’ın kariyerinin zarar görüp görmeyeceği ise merak konusu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER