Yaşam
  • 2.7.2016 11:42

Sevda Kuşun Kanadında dizisi yayından kalktı mı?

Başrollerini Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz veYavuz Bingöl’ün paylaştığı yapım, bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda ekrana gelen 6. bölümüyle sezon finali yapmıştı. Ancak dizinin akıbeti bugün itibariyle netleşti ve alınan reytinglerin yüksek bütçeyi karşılayamaması sonucunda yeni sezonda yayınlanmamasına karar verildi.

29 Nisan’da yayın hayatına başlayan Sevda Kuşun Kanadında, 68 Kuşağı olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin Türkiye’deki boyutunu konu alıyordu.

 SEVDA KUŞUN KANADINDA'NIN KONUSU NEYDİ?

Tüm dünyada “68 Kuşağı” olarak nitelenen gençlik hareketinin Türkiye’de yaşanan boyutunu, bir sevda öyküsü üzerinden anlatan yeni dönem dizisi ‘Sevda Kuşun Kanadında’, her Cuma TRT1 ekranlarında yayınlanıyordu.

Sevda Kuşun Kanadında, ’68 Kuşağı’ olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin ülkemizdeki boyutunu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiğini ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiğini anlatıyordu.

Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkânsız aşk hikâyesi üzerinden ilerledi. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatan ‘Sevda Kuşun Kanadında’ sezon finalinin ardından yayından kaldırıldı

 

Güncellenme Tarihi : 2.7.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER