Yaşam
  • 23.12.2006 09:38

SEZER'DEN BENGİ'NİN TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE VETO

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TRT Genel Müdürlüğüne atanan Hilmi Bengi’nin kararnamesini iade etti. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Hilmi Bengi’nin TRT Genel Müdürü olarak atamasına ilişkin 12 Aralık’ta Köşk’e sunulan kararname geri döndü.
     
     PROSEDÜR EKSİKLİĞİ Mİ?
      Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, kararnameyi iade etmesinde "prosedür eksikliği"nin etkili olduğu öğrenildi. Gerçek Gündem’in haberine göre hükümet, aynı görev için daha önce Köşk’ten dönen Ruhi Özbilgin’in kararnamesinden sonra prosedürdeki 45 günlük süreyi beklemedi. Bengi’nin ismi, aday olmadığı halde Köşk’e gönderildi. Sezer’in de kararnameyi "prosedür eksikliği gerekçesiyle" geri gönderdiği belirtildi.
     
     ADAY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ
      Anadolu Ajansı Genel Müdürü Bengi daha önce TRT Genel Müdürlüğü için Köşk’e kararnamesinin gönderildiğini 13 Aralık’ta basından öğrendiğini söylemişti. Bengi, TRT Genel Müdürlüğü’ne şahsen aday olmadığını, RTÜK tarafından aday gösterildiğini de belirtmişti.
      Bengi’nin isminin TRT Genel Müdürü olarak yeniden Cumhurbaşkanlığı’na gönderilip gönderilmeyeceğine, RTÜK ve Bakanlar Kurulu karar verecek.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:23

İLGİLİ HABERLER