Yaşam
  • 19.11.2006 14:28

SIĞINMA EVİ'NDEKİ KADINLARDAN "İMDAT" ÇAĞRISI!..

KONYA - Konya'daki Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınlar, gözyaşları içinde yaşadıkları işkenceleri anlatarak yardım çağrısında bulundu.


Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, sığınma evinde kalan kadınlarla birlikte "İmdat" çağrısı konulu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda işkence görmüş, eşi tarafından bıçaklanmış, dövülerek sokağa atılmış kadınlar başlarından geçen olayları özetle anlatırken, 46 yaşındaki Nevin Kutay ise göz yaşlarına hakim olamayarak ağladı. Kadınlar, "Sayın Başbakanımız İmdat!. Yalvarıyoruz çığlımızı duyun. Bizi ve binlerce kadının hayatını kurtarın" yazılı pankartı açarak destek istedi.


Türkiye'nin bir çok yerinden bin 500 kadın ve genç kızın yardım çağrısında bulunduğunu belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Bize ulaşan bin 500 kadın ve genç kız arasında zorla evlendirilen, eve kilitlenen, tecavüze uğrayan ve intihara zorlananlar olduğunu gözlemledim. Burada şuanda 150 kadın kalıyor.

Biz buradan çağrıda bulunarak çığlımızın duyulmasını, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vererek her şehirde bir kadın sığınma evi kurdurmasını ve onlara sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye'de emniyet güçlerinin raporlarına göre yılda töre cinayetlerinden 100 kadın, toplamda ise 500 civarında kadın ve genç kız öldürülüyor. Bana göre gayri resmi rakamlarda var ortada. Başka bölgelerde töre cinayetleri işleniyor, kadınlar zorla intihar ettiriliyor. Bunların binlerin üzerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.


Hayrettin Bulan, kendi cep telefonuna Türkiye'nin her yerinden yardım isteyenlerin mesaj gönderdiğini ifade ederek bir cep telefonu mesajını gösterdi. Mesajda bir kadının, "Şu anda çok kötü durumdayım, oraya gelmek istiyorum. Babamla konuşmuyoruz. Oğlumu yetimhaneye verdim. Gazinoda çalışmaya ve biriyle tanışarak yaşamaya başladım. Beraber yaşadığım kişi beni sürekli dövüyor ve ben hamileyim. Yardımınızı bekliyorum. Dostumun telefonundan bu mesajı atıyorum bana annemden ulaşın. Kuru ekmeğe razıyım" yazdığı görüldü.


8 yıldır sığınma evinde kaldığını dile getiren 46 yaşındaki Nevin Kutay, "Buraya gelmemin sebebi, eşimin beni döverek işkence etmesiydi. Ben burada kalıyorum, benim gibi bir çok kadın var. Onların kalabileceği yeni sığınma evlerinin açılmısını istiyorum. Bizlere yardım edin" şeklinde konuştu.


Konuşurken duygulanan Kutay, bir süre sonra kendisi gibi eşinden dayak yiyen ve işkence gören bir başka kadının omuzlarında hıçkıra hıçkıra ağladı. Dernek'te kalan diğer kadınlarda başlarından geçen olayları anlatarak yardım istedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:08

İLGİLİ HABERLER