Yaşam
  • 7.8.2005 02:34

SON PADİŞAH VAHDETTİN'İN TORUNU KUŞADASI'NDA EVLENDİ...

ZAFER HACISALİHOĞLU
AYDIN  - Son Padişah Vahdettin'in torunu Halil Özbaş, Aydınlı İşadamı Mukan Perinçek'in kızı Sirmen ile bu gece, dünya evine girdi.

Son Padişah Vahdettin'in torunu Hümeyra Sultan'ın (Özbaş) torunu olan Halil Özbaş, ailesinin sahibi olduğu ünlü Kısmet Otel'de dünya evine girdi. Uzun süre Futbol Federasyonu Yönetiminde bulunan ve Aydınspor'un 1. Lig'de mücadele ettiği yıllarda başkanlığını yapan Aydınlı tanınmış İşadamı Mukan Perinçek'in kızı Sirmen ile Kısmet Otel'in sahiplerinden Halim Özbaş'ın oğlu Halil'in görkemli düğün törenine, kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kuşadası'nın en ünlü turistik tesisleri arasında yer alan Kısmet Otel'de gerçekleştirilen düğüne, İstanbul, İzmir, Aydın, Söke ve Kuşadası'ndan siyaset, sanat ve spor dünyasından pek çok ünlü isim bir araya geldi.
Saat 19.00'da Kısmet Otel'in bahçesindeki kokteyl ile başlayan düğün törenine, eski bakanlardan İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Işılay Saygın ve Yüksel Yalova Futbol Federasyonu Eski Başkanı Haluk Ulusoy, Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Eski Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın eski valileri, Muharrem Göktayoğlu ve Kadir Uysal, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler, Kuşadası Eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, Kuşadası Kaymakam Vekili Nurdoğan Kaya, Kuşadası Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan, Söke Eski Belediye Başkanı Beliğ Azbazdar'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 600 ünlü, özel davetiye ile katıldı.

HANEDANDAN SADECE NESLİŞAH SULTAN KUŞADASI'NA GELDİ

Öte yandan düğüne Osmanlı Hanedanı'ndan sadece Neslişah Sultan katıldı. Hanedanın yurtdışında bulunan diğer üyelerinin ise sağlık sorunları nedeniyle düğüne gelemediği açıklandı. Kısmet Otel'de gerçekleştirilen düğün töreni sırasında olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması dikkati çekti. 30 özel güvenlik görevlisinin yanı sıra, 50'nin üzerinde resmi ve sivil polis, Kısmet Otel çevresinde adeta kuş uçurtmadı.

Amerika'da Boston Worcester Politechnic İnstitute mezunu Elektronik Mühendisi Halil Özbaş (26), Boston'daki Maxim İntegreted Product isimli şirkette 20 Ağustos'ta işe başlayacak ve İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu olan Mimar eşi Sirmen (26) ile Amerika'da yaşayacak. Halil Özbaş-Sirmen Perinçek çifti, düğünün ardından balayı için Fransa'ya, ardından da yaşamlarını sürdürecekleri Amerika'ya gidecek. Bu arada, düğün töreni Kısmet Otel bahçesindeki kokteylin ardından, havuz başındaki yemekle devam etti. Düğün mönüsünde ise; somon fümeli kuşkonmaz tabağı, yufka sepetinde karides sote, limon sorbe, dömiglas soslu dana bonfile dilimleri, tatlı ve meyve büfesi ve düğün pastası yer aldı.

Çiftin nikahı Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından kıyıldı. Genç çiftin nikah şahitliklerini ise Futbol Federasyonu Eski Başkanı Haluk Ulusoy ile damadın anneannesi Necla Yarar yaptı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:44

İLGİLİ HABERLER