Yaşam
  • 15.12.2017 15:08

Söz yazarı Ali Tekintüre hayatını kaybetti

Müzisyen Ali Tekintüre, bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 'Hangimiz Sevmedik', 'Dilek Taşı' ve 'Sürünüyorum' gibi pek çok ünlü şarkının sözlerini yazan Ali Tekintüre bir süredir kanser tedavisi görüyordu

Söz yazarı Ali Tekintüre'den acı haber. Müzisyen Ali Tekintüre hayata veda etti. Ünlü eserlerde izi olan usta sanatçı Ali Tekintüre kanser tedavisi görüyordu.

'Senden Vazgeçmem', 'Seni Yakacaklar', 'Benim İçin Üzülme', 'Hangimiz Sevmedik', 'Tanrım Beni Baştan Yarat', 'Dilek Taşı', 'Sürünüyorum' gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre hayatını kaybetti. 64 yaşındaki sanatçının ölüm haberini Suat Suna duyurdu.

Suat Suna sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birçok şarkıya sözleriyle hayat vermiş olan Ali Tekintüre’yi kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Sevenlerinin ve camiamızın başı sağ olsun." dedi.

Ali Tekintüre'nin ölümü müzik dünyasını yasa boğdu.

ALİ TEKİNTÜRE KİMDİR?

1953 yılında Besni, Adıyaman'da doğdu. Genç yaşta İstanbul'a geldi. Askerdeyken yazdığı, "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın'ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başladı. 

1978 yılında Dilek Taşı sinema filmi için sözlerini yazdığı 'Dilek Taşı' şarkısı Gülden Karaböcek'e şöhretin kapılarını açmıştır. Hemen ardından sözlerini yazdığı "Sürünüyorum" adlı şarkı stadlarda marş oldu. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy gibi dönemin ikon isimleriyle çalışan Ali Tekintüre birçok unutulmaz şarkıya imza attı. 

'Dilek Taşı'ndan başka 1985 yılında 'Duyar mısın Feryadımı' adlı şarkının aynı adlı sinema filmi çekilmiştir. Yazdığı "Gitme" parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri oldu. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. Ayrıca 10 şiir kaseti vardır.

ALİ TEKİNTÜRE'NİN BİLİNEN BAZI ESERLERİ

Bilinen şarkılarından bazıları: Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım, Gidecek Bir Gün (Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne), Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Duyar mısın Feryadımı, Ne Fayda, Anadan Ayrı, Baharı Bekleyen Kumrular Gibi, Toprak Alsın Muradımı, Köşe Kapmaca, Düşünürken, Senden Vazgeçmem, Birisi, Kaderi Ben Mi Yarattım (Bir ümit ver), Evlat, Aldana Aldana, Beklemek İbadet Kalmak Zulümdür, Gitme Yarim, Her Saat Başında, Tiryaki, Acı Gerçekler, Hepsi Geçer, Seni Yakacaklar, Canım Dediklerim, Benim İçin Üzülme, Elimde Fotoğrafın, Kahrolayım, Ümitlerim Bitince Gel, Gurbet Yolu, Akşamcı, Güldür Yüzümü, Tövbe Ettim, Aklı Yok, Bir Kadın Tanıdım, İkimizden Bir Kalmadı, Sevmez Olaydım, Hangimiz Sevmedik...

 

Güncellenme Tarihi : 15.12.2017 15:09

İLGİLİ HABERLER