Yaşam
  • 28.11.2014 13:01

Tablo gibi...

Nevşehir Belediyesi’nin fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif bir şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında, konu 'Manzara' olarak belirlenmişti.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FİAP) yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun da (TFSF) katkı sağladığı fotoğraf yarışmasına katılan eserler, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

463’ü Türkiye’den ve 223’ü de çeşitli Avrupa ve Afrika ülkeleri ile Uzakdoğu ülkelerinden toplam 686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının toplam 2525 fotoğraf ile katıldığı yarışmada, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrasında, birinciliği Polonya’dan Maciej Makowski elde ederken, ikinciliğe ve üçüncülüğe Polonya’dan katılan fotoğraf sanatçısı Krzysztof Browko’nun eseri layık görüldü. Seçici kurul, Bulgaristan’dan yarışmaya katılan Krasimir Mataro, İngiltere’den Keith Woor ve Rusya Federasyonu’ndan Alexey Trofimov’un fotoğraflarının da mansiyon ödülü almasını kararlaştırdı.

Kapadokya Fotoğrafı özel ödülünde de Mersin’den katılan Münevver Döle birinci, Kayseri’den Nuri Çorbacıoğlu ikinci ve Antalya’dan katılan Fatih Özenbaş’ın fotoğrafı ise üçüncü oldu.

5'inci Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında birinci olan eser sahibine altın madalya, ikinciye gümüş madalya ve üçüncüye de bronz madalya ile 3 mansiyon ödülü, 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 11.00'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle verilecek.
NEVŞEHİR, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER