Yaşam
  • 25.6.2016 02:44

Ümit Besen'in Cicişler itirafı

Ümit Besen: 'Nikah Masası'nı şimdi yazsam tutmazdı'

36 yılda 30 albüm... ‘Nikâh Masası’ ve ‘Okul Yolunda’ gibi efsane şarkılar... Sayısız film... Ama Ümit Besen bu sefer ‘Başka’ isimli albümüyle rock sularından boy veriyor. Aşk şarkılarının efsanesiyle rock, aşk, kazanan ve kaybedenler üzerine...Müslüm Gürses’ten Nilüfer’e birçok isim kendi tarzının dışında albümler çıkardı. Peki size deri ceket giydirip elinize elektro gitar aldıran neydi?
- Geçen yaz Teoman ile verdiğimiz konserlerde bir Teoman şarkısı seslendirdim. Klibi yayımlandıktan sonra bilet satışlarımız üçe katlandı. Ana haber bültenlerine çıktı. DMC’den teklif aldım ve projeyi menajerim Serdar Yılmaz’a teslim ettim. Albümde ‘Nikâh Masası’, ‘Okul Yolunda’, ‘Islak Mendil’ gibi şarkılarım dışında, Emre Aydın, Teoman, Manga, Yüksek Sadakat gibi değerli isimlerin bilinen şarkılarını da yeniden yorumladım. Pamela ve Bora Duran gibi isimlerle de bazı şarkılarda düet yaptım.

CİCİŞLER YÜZÜNDE KURDEŞEN DÖKTÜM 

Bir yarışma programında bu kızlara koçluk yaptım. İnanır mısın, gerçekten kurdeşen döktüm. Ben alışkın değilim öyle şeylere. Cildiyeciye gittim, “Sıkıntıdan” dedi. Sonra denize girmek için beni kimseler görmesin diye Kıbrıs’ta kuytulara gittim.

Banu Alkan saçlarını çok severdi. Bir filmde ölüm sahnesi çekiyoruz. O, uzanmış yerde. Bende rol gereği ona doğru koşuyorum. Birden cart diye bir ses geldi. Saçlarına basmışım. Saçları ayağımda kaldı. Ölü rolü yaptığı için kalkıp kızamadı da...

Cem Yılmaz’ın başarısının yüzde 90’ı insanların çok iyi bildiği şeylerden yola çıkarak espri yapması. Ben de yaşadığım veya çevremde yaşanan şeyleri anlatıyorum. Yaşanmış şeyleri yazdığım içinde bu şarkılar çok kişiyle buluştu. Benim sırrım da bu.

Hülya Avşar, yıllar önce Kaya’nın çocuğunu kucağına alıp sevmişti. Gözlerinden yaşlar aktı. İçi sanki kan ağlıyordu. O beni çok etkiledi: “Kendim için yaşamayı unuttum, unutuldum. Eş dost ne der, ne der ne demez” diye bir şarkı yazdım. Geçen albümüme koydum.

 

Güncellenme Tarihi : 25.6.2016 03:04

İLGİLİ HABERLER